Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilec si chtěl zapálit v tramvaji, další dva odmítali mít nasazené respirátory

Popíjení na veřejnosti i jízda v podnapilém stavu a bez respirátoru v linkách hromadné dopravy. Takový obrázek vídají městští strážníci v plzeňských ulicích čím dál častěji. Jen tento víkend zaměstnal policisty dvaašedesátiletý muž, který si přinesl vlastní pití k Ranči Šídlovák, odejít po svých už nedokázal. O několik hodin později na záchytku putoval stejně starý senior, který se projížděl v tramvaji bez respirátoru.

Prvním z celkem čtyř hříšníků byl senior, který si údajně přinesl vlastní alkohol a usadil se hned vedle oblíbeného Ranče Šídlovák. Policisté muže našli v takovém stavu, že nebyl schopen chůze a neustále padal na zem do bláta. Provést u něj dechovou zkoušku bylo naprosto nereálné. Putoval proto na protialkoholní záchytnou stanici.

Ještě ten samý den zamířil na záchytku další dvaašedesátiletý muž. Ten se projížděl tramvají bez respirátoru, navíc v ruce držel cigaretu, kterou se pokoušel zapálit.

Opilý muž nedokázal sám vystoupit z tramvaje. Strážníci jej museli podepřít a pomoct mu. Pak jej posadili na lavičku a podrobili dechové zkoušce. Při ní nadýchal 2,39 promile. Protože ve svém stavu ohrožoval svým jednáním život a zdraví, převezli jej na záchytku. Po vystřízlivění byl dořešen za prohřešky, kterých se dopustil,“ vysvětluje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

A nebyl jediným, kdo se vozil v MHD bez povinné ochrany dýchacích cest. Další dva muže upozorňoval sám řidič trolejbusu, aby vystoupili. To však odmítali a začali mu nadávat.

„Oba muži si při řešení události i přes výzvy strážníků opakovaně stahovali respirátory z obličeje, které si předtím při vystoupení z trolejbusu při příjezdu hlídky nasadili. Z jejich dechu byl jasně cítit silný zápach po alkoholu. Dechovou zkoušku oba odmítli,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, alkohol, Plzeň, policie, městská policie, opatření, respirátor, záchytka, dechová zkouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec si chtěl zapálit v tramvaji, další dva odmítali mít nasazené respirátory  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.