Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drama na Plzeňsku. V akci proti ozbrojenému muži byla policejní zásahovka i vyjednavač

Obrovské drama, které vyvrcholilo zásahem policejních těžkooděnců se zbraněmi v rukou se odehrálo v pondělí večer v obci na severním Plzeňsku. V akci byl i policejní vyjednavač. Cílem všech bylo zachránit život čtyřicetiletého muže, který vyhrožoval, že se zastřelí svojí pistolí. Na začátku všeho ovšem byla banální dopravní nehoda.

Policisté vyjížděli před půl sedmou večer v pondělí k nehodě vozu značky Ford Galaxy. „Bezprostředně poté, co jsme obdrželi informace o této události, na místo vyjeli policisté, kteří vedle havarovaného vozu v silničním příkopu nalezli muže zjevně pod vlivem alkoholu. Muž se po výzvě odmítl podrobit dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu a policistům tvrdil, že havarované vozidlo neřídil. Následně začal manipulovat se zbraní, přičemž vyhrožoval, že tuto zbraň použije proti své osobě,“ popsala začátek dramatické události mluvčí policie Pavla Burešová.  

Z místa pak muž odešel do svého domu v obci nedaleko od místa nehody. Policisté měli obavu, že by muž mohl zbraň použít proti sobě a přivolali na msto posily, včetně zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a policejního vyjednavače. „Ten s mužem navázal telefonickou komunikaci, která trvala přibližně dvě hodiny. Když ale muž přestal s policistou komunikovat, vzrostla důvodná obava o jeho život a zdraví. Rozhodlo se o policejním zákroku,“ uvedla mluvčí policie.

Policisté ze zásahové jednotky okolo jedenácté hodiny večer vstoupili do obydlí, kde nalezli ve sklepě spícího muže, kterého následně zajistili. Lze jen předpokládat, že ho policejní vyjednavač uspal. Na místě policisté zároveň nalezli i zbraň, kterou muž sám sebe ohrožoval. S největší pravděpodobností se jedná o plynovou pistoli. Policisté provedli u zadrženého dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která v tu dobu činila hodnotu 1, 77 promile a při opakované dechové zkoušce 1, 88 promile. Muž se odmítl podrobit odběru biologického materiálu a po lékařské prohlídce putoval do policejní cely.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zásahová jednotka, ozbrojený muž, nehoda, policjuní vyjednavač, Plzeňský kraj, zbraň, alkohol, dechová zkouška, Ford Galaxy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama na Plzeňsku. V akci proti ozbrojenému muži byla policejní zásahovka i vyjednavač  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.