Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie uzavřela případ mrtvé dívky nalezené pod mostem na D5

Bezvládné tělo teprve osmnáctileté dívky nalezli loni v srpnu na dálnici poblíž Svaté Kateřiny na Tachovsku. Půl roku trvající vyšetřování uzavřeli kriminalisté s tím, že nešlo o násilnou smrt. Z několika metrů vysokého mostu dívka zřejmě nešťastnou náhodou spadla nebo si sama vzala život.

„Kdo ví něco o smrti mé osmnáctileté dcery Kristýny, ať pošle zprávu. Byla zabita dnes ráno cca ve čtyři hodiny na Kateřině,“ tato slova napsal otec dívky bezprostředně poté, co se tragickou zprávu dozvěděl. Okamžitě se strhla vlna kondolencí, soucitu ale také spekulací. Otec se později za svůj výrok omluvil.

Kamarádi jí říkali Draxi. V osudnou srpnovou noc byla na oslavě u kamarádů v nedaleké obci. Jedna z dívek, uvedla, že se Kristýna chovala podivně a trochu i popíjela. Na podivné chování upozorňovali na sociálních sítích i další lidé.

„Potřebovala pomoc, chtěla umřít,“ napsala Eva. „Podle fotek u ní na profilu to zamýšlela dřív. Myslím, že to udělala sama. Měla sama se sebou problémy,“ podotkla Veronika.

Policisté se případem zabývali půl roku. Prověřovali všechny možné scénáře, nakonec cizí zavinění vyloučili.

„Jestli šlo o nešťastnou událost, nebo o úmysl, se ani po důkladném prověření všech okolností případu nepodařilo objasnit. Kriminalisté nezjistili nic, co by nasvědčovalo cizímu zavinění," řekl uvedl serveru Novinky.cz tachovský státní zástupce Zbyněk Eger.

Případ je tak zatím odložen. To ale zdaleka neznamená, že by se jím kriminalisté už nikdy nezabývali. Pokud se najdou nové skutečnosti a důkazy, mohou případ opět otevřít a zahájit trestní stíhání.

Byla to suprová holka

Smrt mladičké Kristýny zasáhla celé Tachovsko. Sociální sítě jejího otce, který o případu informoval, zaplavily stovky komentářů a tisíce sdílení. Od cizích lidí i od přátel.

„Znala jsem ji, jako malé jsme spolu řádily venku. Byla to suprová holka,“ napsala jedna z kamarádek.

„Je mi to moc líto, znala jsem ji ze základky a byla to super holka. Jsem z toho v šoku. Měla jsem jí hodně ráda, ani se mi tomu nechce věřit,“ píše další.

Před pár dny by Kristýna oslavila své devatenácté narozeniny. „Pořád na ní myslím a vzpomínat budu celý život,“ napsal v den jejích narozenin otec na svůj facebook.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Jiřího D.

Štítky krimi, policie, vyšetřování, případ, smrt, D5, Tachovsko, Svatá Kateřina, okres Tachov, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie uzavřela případ mrtvé dívky nalezené pod mostem na D5  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.