Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O co, že neukradneš ozdobu ze stromečku! Z jedné sázky se vyklubaly dvě pokuty

Vánoční strom na náměstí Republiky v Plzni málem přišel o jednu ze svých ozdob. Strážník sledující městský kamerový systém si všiml podezřelé dvojice, která se doslova motala kolem stromečku. Po chvíli se jedna z postav začala sápat po ozdobě ve tvaru koule. Jak se později ukázalo, jednalo se o muže, kterého k činu nejspíše přiměla partnerka. Šlo totiž o sázku.

Pár, který se časně nad ránem potloukal kolem plzeňského vánočního stromečku upoutal pozornost strážníka, který obsluhoval městský kamerový systém. A naskytla se mu vskutku zajímavá podívaná. Muž a žena chvilku postávali před nazdobenou jedlí, pak se jeden z nich odhodlal k činu. Sudal jednu z ozdob a na jízdních kolech spolu odjeli pryč.

„Strážníkům ze služebny Městské policie Plzeň-Střed, kteří neprodleně k události vyjeli, se povedenou dvojici podařilo dostihnout v Prokopově ulici. Že má krádež na svědomí, přiznal  šestatřicetiletý muž ze severního Plzeňska. Údajně mělo jít podle něj o sázku. Za spáchaný majetkový přestupek si vysloužil dotyčný pokutu a odnesli si i pokutu za porušení zákazu vycházení. Nepoškozenou ozdobu vrátili strážníci zpátky na vánoční strom,“ uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš + Městská policie

Štítky krimi, krádež, Plzeň, policie, zloděj, Vánoční strom, vánoční stromek, Náměstí republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O co, že neukradneš ozdobu ze stromečku! Z jedné sázky se vyklubaly dvě pokuty  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.