Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Černý pátek pokračuje, chodkyně zemřela u přechodu pod koly kamionu

, aktualizováno 4. prosince 2020, 13:03

Přímo u přechodu pro chodce na plzeňských Slovanech zemřela žena, kterou srazil kamion. Jak k nehodě přesně došlo zjišťují policisté. Podle statistik tvoří oběti nehod právě chodci, až k pětině úmrtí dochází na vyznačených přechodech. Už ráno v Plzni usmrtil vlak jedenáctiletou dívenku, který přecházela přes trať v místech, kde neměla. A jen o dvě hodiny později už zasahovaly složky IZS u druhé smrtelné nehody.

„Dnešního dne došlo v Částkově ulici k tragické dopravni nehodě. Nákladní vozidlo se zde střetlo se sedmdesátiletou chodkyní, která přecházela vozovku mimo přechod pro chodce. Bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla. Dechová zkouška u šestačtyřicetiletého řidiče náklaďáku byla s negativním výsledkem," uvedla k nehodě policejní mluvčí Michaela Raindová.

Z důvodu vážné dopravní nehody je Částkova ulice uzavřena a obousměrně je zrušená zastávka Částkova. Náhradní zastávka směr Bory je v trolejbusové zastávce v Lobezské ulici​," uvedly dopravní podniky krátce po nehodě. Nyní už by měla být komunikace průjezdná.

Policisté stále upozorňují, že chodci jsou nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu a velmi snadno se mohou stát obětí nehody.

Většinu těchto tragických nehod způsobují řidiči vozidel a často přitom přehlédnou chodce dokonce na vyznačeném přechodu. Velmi apeluji na to, aby řidiči v souvislosti se zhoršující se podzimní viditelností ubrali rychlost a byli velmi pozorní u přechodů. Mohou tím zachránit život. Chodci svou bezpečnost zvýší tím, že budou i ve městě nosit reflexní prvky a budou se soustředit na pohyb v provozu místo například sledování mobilního telefonu,“ uvedl před časem Tomáš Neřold, vedoucí oddělení BESIP Ministerstva dopravy.

Poměrně často se také policisté setkávají s tím, že řidič za jízdy používá mobilní telefon a plně se nesoustředí na jízdu. Tento fenomén se ale netýká pouze šoférů, kolikrát je i chodem tím, který nevěnuje přecházená plnou pozornost.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky krimi, nehoda, koroner, smrt, Plzeň, přechod, chodec, havárie, Černý pátek, Plzeň 2-Slovany, Částkov, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černý pátek pokračuje, chodkyně zemřela u přechodu pod koly kamionu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.