Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Za nehodu supersportu v hodnotě milionů korun padlo obvinění z těžkého ublížení na zdraví

Soudní dohru bude mít dubnová nehoda supersportu Ultima GTR Evolution, který havaroval poblíž Petrovic u Klatov. Ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti byl teď obviněn sedmačtyřicetiletý řidič sportovního vozu. Při nehodě se těžce zranil jeho spolujezdec, který ponese doživotní následky. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 4,5 milionu korun!

Ultima GTR Evolution je supersport z  produkce britské firmy Ultima Sports. Má odlehčenou a velmi křehkou karoserii. Ultima Evolution v roce 2015 nahradila předchozí model Ultima GTR, vyrábí se jako kit-car, který si může majitel dát dohromady sám, i jako hotový vůz. Zadní kola mohou pohánět tři různé motory od General Motors: 6.2 l LS3 V8 s výkonem 480 koní, sedmilitrový LS7 V8 o výkonu 700 koní nebo přeplňovaný 6.8 l LS V8, který má už přes 1000 koní.

„Od komisaře převzal řidič usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Muž řídil vozidlo a jinému z nedbalosti způsobil těžkou újmu na zdraví,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Nehoda se stala 22. dubna na silnici II/191 ve směru od obce Petrovičky na Petrovice. Stovky koní pod kapotou svého speciálního sportovního vozu neuhlídal řidič na úzké silnici. Před osmnáctou hodinou, po projetí pravotočivé zatáčky dostal smyk, vjel vpravo mimo komunikaci a pravou přední částí narazil do vzrostlého stromu. Náraz směřoval do míst, kde seděl spolujezdec, kterým je známý plzeňský barber. Hasiči ho museli z trosek supersportu vyprostit.

Při dopravní nehodě šestatřicetiletý muž z Plzně utrpěl těžké, mnohočetné zranění. Letecká záchranná služba ho ve vážném stavu transportovala do nemocnice v Plzni. I přes dlouhé léčení bude mít doživotní následky. Řidič byl se zraněním ruky převezen k ošetření do zdravotnického zařízení. Dechová zkouška na alkohol u řidiče měla negativní výsledek.

Způsobená škoda na vozidle činila podle prvních odhadů 4,5 milionu korun. Z havarovaného speciálu zůstal po nehodě jen vrak.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK / Policie ČR

Štítky nehoda supersportu, nehoda sportovního vozu, těžké zranění spolujezdce, ublížení na zdraví z nedbalosti, havárie, těžké ublížení na zdraví, Petrovice, Klatovy, Ultima Sports, General Motors, Plzeň, Ultima GTR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za nehodu supersportu v hodnotě milionů korun padlo obvinění z těžkého ublížení na zdraví  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.