Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Popelářské auto při couvání přimáčklo k betonovému sloupu popeláře stojícího na stupačce

Popelářské vozidlo při couvání narazilo do sloupu elektrického vedení a přimáčklo k němu pětapadesátiletého popeláře, který stál na stupačce. Muž utrpěl zranění a záchranáři ho museli transportovat do plzeňské nemocnice k ošetření.

Nehoda se stala ve středu ráno v Čečovicích na Domažlicku. „Devatenáctiletý řidič vozidla pro svoz komunálního odpadu při couvání mírnou zatáčkou v nepřehledném úseku komunikace nezajistil pomocí další osoby bezpečné couvání, vjel vpravo mimo pozemní komunikaci, kde narazil do sloupu elektrického vedení,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová. Při nárazu se zranil popelář stojící na pravé stupačce. Vozidlo ho přimáčklo na betonový sloup elektrického vedení.

Alkohol u řidiče a pracovníka svozu odpadu vyloučila provedená dechová zkouška. Vyšetřování prokázalo, že nejen zraněný pracovník, ale i jeho druhý devatenáctiletý kolega porušili bezpečnost práce tím, že při couvání vozidla stáli na stupačkách vozu.

K vážné nehodě ovšem vůbec nemuselo dojít, nebýt drobné, ale osudové lidské chyby. „Ohledáním nákladního vozidla se zjistilo, že pod stupačku někdo vložil pracovní rukavici a tím vyřadil bezpečnostní čidlo, které při couvání vozidla tuto jízdu neumožňuje. Spuštění čidla bezpečnostnímu systému neumožní jízdu zpět. Při dopravní nehodě došlo ke škodě na nákladním automobilu Mercedes Benz ve výši 20 tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda popelářského vozu, zraněný popelář, auto přimáčklo muže na sloup, sloup, elektrické vedení, okres Domažlice, Čečovice, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popelářské auto při couvání přimáčklo k betonovému sloupu popeláře stojícího na stupačce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.