Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Služební pes celníků našel v bulharské dodávce úkryt s nekolkovanými cigaretami a alkoholem

Krátce před půlnocí si jedna z hlídek mobilního dohledu plzeňských celníků vyhlédla na dálnici D5 nedaleko od státní hranice se SRN soupravu s bulharskou registrační značkou. Při podrobnější kontrole dodávky pak našli celníci úkryt obsahující šest tisíc kusů neznačených bulharských cigaret a alkohol.   

„Dodávku, která vezla na vleku osobní automobil, celníci za pomoci služebního psa podrobili na kontrolní hale důkladné vnitřní kontrole. Služební pes na vyhledávání tabákových výrobků označil prostor pravých bočních dveří, kde se následně potvrdily ukryté cigarety značené bulharskými tabákovými nálepkami. Kromě cigaret odhalili v nákladovém prostoru celníci i 60 kusů lahví nezdaněného tvrdého alkoholu,“ uvedla Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.  

U kontrolovaného zboží jeho majitel výrazně překročil povolené limitní množství pro dovoz alkoholických nápojů a cigaret. Zároveň řidič nebyl schopen na výzvu celníků předložit jakékoli nabývací či přepravní doklady prokazující zdanění. Celníci zboží zadrželi, převezli do skladů Celní správy ČR a případ se bude dále vyšetřovat ve správním řízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto CÚPK

Štítky celníci, pašování cigaret, nekolkované cigarety, celní kontrola, cigareta, služební pes, Německo, Celní správa České republiky, Plzeňský kraj, Česko, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Služební pes celníků našel v bulharské dodávce úkryt s nekolkovanými cigaretami a alkoholem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.