Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policejní honička s šíleným jezdcem vyvrcholila přespolním během, pak zacvakla pouta

Zběsilou jízdou se snažil ujet policistům na Domažlicku šestadvacetiletý muž s vozidlem značky Seat. A když to nedokázal, pokusil se alespoň uprchnout po svých, protože dobře věděl, že bude zle. Nakonec stejně skončil v poutech.

Řidiče se pokusila zastavit policejní hlídka na silnici I/26 v úseku od Draženova na obec Březí. Policisté jej stavěli pomocí výstražného světelného a zvukového zařízení včetně rozsvíceného červeného nápisu STOP POLICIE. Na to však řidič nereagoval a zvýšil rychlost a policejnímu vozidlu ujížděl.

„Zvýšenou rychlostí projel obcí Březí, dále jel do obce Mračnice, Třebnice a Jeníkovice. Pak pokračoval do obce Němčice a Valdorf. Za vesnicí pokračoval rovně do pole, kde pak kličkoval, až sjel zpět na pozemní komunikaci vedoucí do Mračnic. U jednoho domu zastavil, otevřel si kovová vrata, přeběhl přes pozemek a utíkal do pole,“ popsala divokou honičku mluvčí policie Dagmar Brožová.

Utíkajícího řidiče doběhli a zajistili. Šlo o známou firmu. Policisté dobře věděli, že má řidič soudně uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 24 měsíců, od letošního července 2020 do července 2022. „Muž je teď podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a případ se bude řešit ve zkráceném přípravném řízení. Do dvou týdnů stane mladý muž před soudem. Hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí Brožová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policejní honička, řidič ujížděl, zákaz řízení, útěk přes pole, SEAT, okres Domažlice, Březí u Týna nad Vltavou, Draženov, Trzebnica, Mračnice, Valdorf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní honička s šíleným jezdcem vyvrcholila přespolním během, pak zacvakla pouta  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.