Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Agresivní opilec vyhrožoval měšťákům vojenským výcvikem, za chvíli ležel s pouty na rukou

Plné ruce práce měli ve středu večer strážníci městské policie v Plzni na Slovanech s opilým dvaačtyřicetiletým mužem. Původně rutinní zásah proti opilci se později změnil. Muž pod vlivem alkoholu totiž zaútočil na dvojici strážníků se slovy, že má vojenský výcvik.

Hlídka městské polici přijela do Slovanské ulice, kde si lehl opilý muž na chodník. Strážníkům i přes neblahý účinek alkoholu tvrdil, že zvládne odejít po svých domů a jde ráno do práce. Aby jim to dokázal, sám se zvedl a vydal se na cestu. Hlídka se ale přesto chtěla ujistit, že dojde v pořádku. Jenže v Hradišťské ulici se začal muž opírat o zaparkované auto.

„Upozornění strážníků, že by mohl vozidlo poškodit, na něj neplatilo, spíše naopak. Vydal se proti nim a přitom křičel, že má vojenský výcvik a ukáže jim. Nezastavila ho přitom ani strážníkova výzva. Když se jej pokusil udeřit rukou do krku, strážník musel proti němu zakročit. Hlídkou zakročila s použitím donucovacích prostředků a muž brzy skončil s pouty na rukou,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Vzhledem k tomu, že ani s pouty na rukou se agresivní muž neuklidnil, putoval nejbližší možnou cestou k vystřízlivění do protialkoholní stanice. Po vystřízlivění ho čeká projednání přestupku, za který mu hrozí až desetitisícová pokuta.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky městská policie, zásah, opilý muž, donucovací prostředky, vojenský výcvik a vzdělávání, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní opilec vyhrožoval měšťákům vojenským výcvikem, za chvíli ležel s pouty na rukou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.