Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kriminalisté dopadli gang zlodějů pneumatik, ukradli jich stovky za miliony korun

Přímo při činu zadrželi policisté z Plzně pachatele, kteří ve velkém kradli z jedné místní firmy pneumatiky. Následné vyšetřování případu prokázalo, že se kriminalistům podařilo rozprášit gang, který odcizil stovky pneumatik. Součástí skupiny byla i ostraha firmy, odkud pachatelé pneumatiky kradli.

Pneumatiky ve velkém mizely z firmy nejméně od roku 2017 do poloviny června letošního roku. „Z krádeží je podezřelých šest mužů ve věku 56, 49, 42, 36, 29 a 26 let, kterým policejní komisař sdělil obvinění z pokračujícího zločinu krádeže. Dva z obviněných pracovali jako strážní v bezpečnostní agentuře, která zajišťovala střežení skladu jedné firmy v průmyslovém parku na Nové Hospodě. Odtud obvinění právě za pomoci strážných odcizené pneumatiky odváželi do bydliště jednoho z mužů,“ popsala praktiky gangu mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Sami strážní se na odvážení pneumatik střídavě podíleli. Kriminalisté zjistili, že pachatelé byli schopni najednou odvézt až 250 kusů pneumatik, které převáželi na vlecích připojených za vozidly. „V okamžiku zadržení policisté na vleku pachatelů zajistili celkem 229 kusů pneumatik různých rozměrů v hodnotě přes 1,2 milionu korun. Dalších 174 kusů v hodnotě přes 860 tisíc korun měli obvinění připravených v hale k odcizení,“ uvedla mluvčí policie.

Jak velkou škodu pachatelé způsobili za dobu páchání trestné činnosti je prozatím předmětem dalšího vyšetřování. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež pneumatik, gang zlodějů pneumatik, obvinění z krádeže, pneumatika, Plzeň, Nová Hospoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté dopadli gang zlodějů pneumatik, ukradli jich stovky za miliony korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.