Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Soud rozhodne v letité kauze brutální vraždy, oběť usmýkali pachatelé k smrti za autem

Rozsudek v neuvěřitelně brutálním případu vraždy z roku 2008 dnes vynese senát plzeňského krajského soudu. Obětí se stal šestadvacetiletý mladík, kterého měla poblíž Aše dvojice pachatelů nejprve surově zbít. Podle obžaloby potom těžce zraněného muže přivázali za nohy pomocí lana za osobní automobil a více než dva kilometry ho smýkali po silnici.

Naprosto zohavené tělo pak nechali ležet u silnice, kde muž zemřel v nepředstavitelných bolestech na devastující mnohočetná poranění. Z vraždy spáchané zvláště trýznivým způsobem byl obžalován dnes již bývalý policista Martina N. (41) a vyhazovače z diskotéky Aleš Š. (46).

Hrůzný čin se stal už v listopadu 2008, ale dvojici pachatelů zadržela policejní zásahová jednotka až v roce 2018. Do té doby si oba muži žili poklidným životem, i když všichni v Aši byli přesvědčeni o tom, že vraždu mají mít na svědomí právě oni. Od začátku totiž patřili mezi hlavní podezřelé, byli ve vazbě, ale chyběly důkazy. Policie proto věc odložila a oba muži se dostali na svobodu. Mezitím obávaný a nechvalně proslulý policista Martin N. odešel od policie a otevřel si v Aši kiosek s občerstvením, kterému místní neřekli jinak než „Bouda u vraha.“

Po deseti letech se ale objevil svědek, který před soudem vypovídal v utajení. Tento svědek měl oba obžalované vidět v okamžiku, kdy za autem smýkali tělo mladého muže a on jel proti nim automobilem a oba měl poznat. Důvodem hrůzného činu měla být žárlivost! Policista Martin N. nemohl přenést přes srdce, když jeho tehdejší přítelkyně a současná manželka tančila na diskotéce se svým kolegou z práce.

Oba obžalovaní od začátku svoji vinu popírají. Expolicista tvrdil, že neměl žádný důvod k žárlivosti a stejně tak neměl důvod někomu ubližovat. Obhájci obžalovaných se zase snažili znevěrohodnit utajovaného korunního svědka. Podle nich se jedná o muže, který byl opakovaně stíhán za majetkovou trestnou činnost. Podle registru dlužníků má mít dluhy v řádech desítek milionů korun. Státní zástupce ve své závěrečné řeči navrhl pro oba obžalované trest ve výši 13 let vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky soud, vražda, bývalý policista, mladíka usmýkali za autem,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud rozhodne v letité kauze brutální vraždy, oběť usmýkali pachatelé k smrti za autem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.