Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté dopadli brutální lupiče z herny, přepadeného zaměstnance téměř ubili k smrti

Dvojici pachatelů brutálního loupežného přepadení herny v Holýšově se podařilo dopadnout kriminalistům z Plzně. Lupiči způsobili zaměstnanci herny těžké poranění hlavy sekerou a dřevěnou tyčí. Cizinec přežil jen díky okamžité náročné operaci.

Ze spáchání loupeže formou spolupachatelství byl obviněn osmnáctiletý muž z Domažlicka a jeho čtyřiatřicetiletý komplic z Kralovicka. Státní zástupce podal návrh na vzetí obviněných do vazby a soudce dnes vazbu akceptoval.

Přepadení se stalo 23. července. „Oba muži vešli po půl druhé v noci do jedné herny v Holýšově. Hlavy měli zakryté textilií a v ruce drželi sekeru a dřevo. Za přepážkou byl osmatřicetiletý zaměstnanec provozovny, kterého opakovaně udeřili do hlavy a způsobili mu život ohrožující těžké poranění hlavy. Ihned poté prohledali jeho oblečení a hernu. Odnesli si finanční hotovost a utekli,“ popsala doslova vražedný útok mluvčí policie Martina Korandová.

Zraněný zaměstnanec herny musel podstoupit neodkladnou operaci, která mu zachránila život, jenž mu visel doslova na vlásku.

Policisté bezprostředně po činu zajistili kamerové záznamy a propátrávali okolí. Při pátrací akci policisté z obvodního oddělení Holýšov nalezli vyrobené kukly a další důkazní materiál. „Kriminalisté intenzivně prověřovali veškeré okolnosti, prováděli výslechy a vyžádali si znalecké posudky. Na základě všech důkazů a výsledků pak ve středu ráno zadrželi oba podezřelé. Mladšího na jedné ubytovně v Holýšově a druhého v Kralovicích. Při výslechu se oba zadržení k činu doznali,“ dodala policejní mluvčí. V případě prokázání viny hrozí pachatelům až dvanáctiletý trest vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky přepadení herny, těžké zranění, lupiči v herně, zraněný zaměstnanec, loupežné přepadení herny, herna, Holýšov, Plzeň, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli brutální lupiče z herny, přepadeného zaměstnance téměř ubili k smrti  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.