Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ženu se pokusil znásilnit u Kamenného rybníka v Plzni neznámý ozbrojený pachatel

Pod pohrůžkou použití zbraně se pokusil znásilnit zatím neznámý pachatel ženu v Bolevci. Stalo se tak 24. července okolo půl páté odpoledne nedaleko Kamenného rybníka, tedy v místech, která obyvatelé Plzně vyhledávají k rekreaci a k procházkám. V tomto případě naštěstí zůstalo jen u pokusu o znásilnění. Nelze ovšem vyloučit, že si pachatel jinde vyhlédne další oběť.

Pachatel zaútočil na ženu na lesní turistické pěšině u Kamenného rybníka poblíž Kolomazné pece na lavičce. „K uvedenému skutku mělo dojít pod pohrůžkou zbraně s tím, že není známo, zda se jednalo o funkční střelnou zbraň či o atrapu,“ informovala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Policisté se nahlášeným případem začali okamžitě zabývat a v rámci jeho prověřování získali mimo jiné identikit podezřelé osoby. „Jedná se o muže světlé pleti, plnější postavy, kulatým obličejem s vousy upravené na tzv. mírné strniště, krátce střižených zvlněných vlasů světlé barvy k uším, vysokého přibližně 180 cm a ve věku cca mezi 30 až 40 let. Na nose měl nasazeny dioptrické brýle,“ uvedla k popisu pachatele mluvčí policie.

Násilník měl na sobě mít světle šedé triko s krátkým rukávem bez potisku, plátěné kraťasy či bermudy ke kolenům se vzorem, kterým jsou malé kostičky. Obutý měl být do plátěných tenisek šedo černo bílé barvy. Muž měl mluvit plynule česky.

Policisté žádají zejména další svědkyni události, která se v danou dobu a na daném místě měla pohybovat na jízdním kole s dítětem, aby se přihlásila na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolala na linku 158.

Dále policisté žádají širokou veřejnost a další případné svědky, kteří poznají osobu vyobrazenou na identikitu, aby zavolali na linku 158 a pomohli s řádným objasněním věci. „Pokud byste muže poznali, nepokoušejte se ho sami zadržet,“ varuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pokus o znásilnění, ozbrojený pachatel, policejní pátrání, identikit, Kamenný rybník, Plzeň, Bolevec, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženu se pokusil znásilnit u Kamenného rybníka v Plzni neznámý ozbrojený pachatel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.