Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Bratři, jak se patří. Jeden napadl policistu, druhý vyhrožoval

Obtěžování neznámým mužem, to byla první informace, kterou dostali policisté, když přijeli před klub do Martinské ulice v Plzni. Že byla žena napadena potvrdil i další ze svědků. Policisté muže zanedlouho našli, spolu se svým bratrem je pak napadl a slovně urážel.

Krátce po půl sedmé ráno přijeli strážníci před jeden z klubů, kde mělo dojít k napadení. Na místě byl hlouček asi dvaceti lidí. Jedna dívka oznámila, že ji napadl neznámý muž. Od svědků získali policisté detailní popis muže, který měl z místa odejít se svým bratrem. Najít je byla jen otázka chvíle.

Hlídka se proto okamžitě vydala po Americké ulici, zda najde muže odpovídají popisu. Ti byli strážníky zastiženi na rohu Jungmannovy ulice. .Starší dvaatřicetiletý muž hlídce sdělil, že nic neudělal, chce jít domů spát a začal z místa odcházet. Proti muži bylo použito několik zákonných výzev, avšak ani na jednu z nich nereagoval. Proto jej jeden ze strážníků nejprve uchopil za ruku, kterou mu již značně agresivní muž odrazil. Následně došlo k napadení strážníka úderem sevřenou pěstí do obličeje,“ popsala útok Veronika Kuchynková z Městské policie Plzeň.

Stráník však muže velmi rychle zpacifikoval a útočník skončil na zemi s pouty na rukou. Na místo museli přijet záchranáři, neboť dvaatřicetiletý muž utrpěl lehká zranění.

Skončili jste!

Mladší z bratrů, sedmadvacetiletý muž začal policistům vyhrožovat, že se postará o jejich konec v řadách policie. Netřeba dodat, že jeho výhružky se nesetkaly s pochopením.

„Jeho jednáním se bude zabývat Komise pro projednávání přestupků. U obou mužů byla provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem. Starší z mužů nadýchal 2,09‰, mladší 1,26‰ alkoholu v dechu,“ dodala Kuchynková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky napadení, vyhrožování, obtěžování, krimi, Plzeň, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bratři, jak se patří. Jeden napadl policistu, druhý vyhrožoval  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.