Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Šílená honička, policisté v pohraničí bravurním zákrokem zastavili zdrogovaného řidiče

Když kolem policistů z Havlovicích na Domažlicku prosvištěl velmi vysokou rychlostí vůz značky Citroen 3, neuniklo jim, že za volantem seděl jim dobře známý pětadvacetiletý muž. Na základě osobní znalosti věděli, že před nedávnem přišel o řidičák z důvodu pozitivního testu na omamné látky. Vůz proto začali okamžitě pronásledovat.

Ujíždějící řidič nereagoval na zvukové a světelné znamení policistů, kteří ho tak vyzývali k zastavení. „Motorista přejížděl do protisměru, nebezpečně předjížděl v nepřehledných úsecích a ohrožoval tak ostatní účastníky silničního provozu. Řidiči protijedoucích vozidel zabránili čelním střetům jen díky pohotovému vyjetí na krajnici,“ popsala dramatickou honičku mluvčí policie Martina Korandová.

Do pronásledování řidiče se zapojilo více hlídek. Mladý muž i přes nespočet riskantních manévrů na výzvy k zastavení nereagoval a dál vážně ohrožoval všechny účastníky silničního provozu. Protože se řidič blížil k obci Folmava, kde je velká koncentrace chodců a hrozilo bezprostřední nebezpečí, že řidič svou bezohlednou jízdou způsobí újmu na životě nebo zdraví, rozhodli se policisté využít donucovacího prostředku k násilnému zastavení vozidla. 

Ve vypjaté situaci zvolili vhodný úsek tak, aby minimalizovali rozsah škod a donutili řidiče mistrným manévrem k zastavení vozidla. Na rovném úseku do ujíždějícího vozu lehce zezadu narazili. Auto dostalo smyk, udělalo hodiny a následně zastavilo. Za použití dalších donucovacích prostředků pak policisté muže donutili vystoupit z auta, bleskově skončil na zemi s pouty na rukou.

„Na základě profesionální práce policistů nedošlo během celého zákroku k vážnému zranění. Řidiči provedli orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní,“ dodala mluvčí Korandová. Zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policejní honička, zfetovaný řidič, omamné látky, drogy, Citroën, okres Domažlice, Havlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šílená honička, policisté v pohraničí bravurním zákrokem zastavili zdrogovaného řidiče  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.