Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

A je to tady zase, další řidič na elektrokoloběžce pod vlivem alkoholu

Série červnových průšvihů jezdců na elektrokoloběžkách má další pokračování. A opět sehrál i v tomto aktuálním případu klíčovou roli alkohol. Majitel elektrokoloběžky tentokrát nehavaroval, ale bude mít co vysvětlovat.  

„Policisté v Domažlicích zkontrolovali řidiče, který jel na motorové koloběžce po komunikaci ulice Masarykova. Čtyřiatřicetiletý muž ze Sokolova se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce na alkohol. Výsledek měření byl 1,28 a po opakování 1,30 promile alkoholu. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení na lékařské vyšetření a odběr krve,“ informovala policejní mluvčí Dana Ladmanová. Majitel koloběžky je teď podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jen před několika dny zasahovali záchranáři a policisté v Malechově na Klatovsku u nehody dvaatřicetiletého muže, který vjel s elektrokoloběžkou do příkopu a hlavou upadl na vozovku. Při dopravní nehodě utrpěl zranění a byl převezen do Klatovské nemocnice k ošetření. Také tento řidič se podrobil zkoušce na alkohol. Ta prokázala, že má 2,60 promile alkoholu v krvi. Z dostupných evidencí policisté zjistili, že má také platnou blokaci řidičského oprávnění všech jeho dosud získaných skupin.  I on je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Krátce předtím se zranil u obce Babylon na Domažlicku čtyřicetiletý muž na elektrokoloběžce. Na přímém úseku cyklostezky se pravděpodobně dostatečně nevěnoval řízení a najel na vozovce na kořeny stromu zvedající její povrch. S koloběžkou dostal smyk a upadl do levého příkopu. Při pádu se zranil. Tento jezdec měl ale test na alkohol negativní.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky elektrokoloběžka, alkohol, řidič, policie, kontrola, Klatovská nemocnice, a.s., Sokolov, Domažlice, okres Klatovy, Malechov, Babylón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

A je to tady zase, další řidič na elektrokoloběžce pod vlivem alkoholu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.