Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

S koly nahoře zůstala po karambolu cisterna, podobně dopadl i náklaďák se sutí

Na dvou místech Plzeňského kraje dnes zasahovali hasiči u nehod velkých nákladních automobilů. U Nýrska na Klatovsku se převrátil náklaďák převážející stavební suť. U Maxova na Domažlicku skončily koly nahoře vozidlo s cisternou vezoucí digestát do bioplynové stanice.

„Sedmapadesátiletý muž z obce na Janovicku jel po poledni směrem na Chudenín s nákladním vozidlem značky Volvo s přívěsem a naloženou stavební sutí. Vjel na krajnici a následně se vozidlo převrátilo na střechu a skončilo v silničním příkopu. Přívěs zůstal převrácený na bok přes komunikaci. Řidič při dopravní nehodě vypadl předním čelním sklem mimo vozidlo,“ popsala hrůzostrašně vyhlížející nehodu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Zdravotníci muže převezli k vyšetření do nemocnice v Klatovech, odkud byl později propuštěn. Provedená dechová zkouška na alkohol měla u řidiče negativní výsledek. Na vozidle vznikla škoda odhadnutá na dva miliony korun. Při havárii se poškodila také komunikace a v tomto případě činí 200 tisíc korun.  

Druhá nehoda se stala na silnici 190 mezi Novým Spálencem a Maxovem. „Dvacetiletý řidič nákladního vozidla Mercedes nepřizpůsobil rychlost jízdy, najel na krajnici, vyjel mimo komunikaci a poté se převrátil s vozidlem na střechu. Utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. I tentokrát dechová zkouška prokázal, že řidič před jízdou nepožil alkohol,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

"Po havárii začal unikat nejen zapáchající obsah cisterny, ale i hydraulický olej. Hasiči pomocí fekálního vozu odsáli náklad z cisterny a zklikvidovali i únik oleje. Ještě předtím preventivně přehradili potok v blízkosti místa nehody," doplnil mluvčí hasičů Petr Poncar.   

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda cisterny, nehoda nákladního automobilu. nehoda se zraněním, Plzeňský, hasiči, suť, havárie, nákladní automobil, Maxov, Plzeňský kraj, okres Domažlice, okres Klatovy, Nýrsko, Volvo Cars, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S koly nahoře zůstala po karambolu cisterna, podobně dopadl i náklaďák se sutí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.