Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pozor! Z lesů se ztrácí ochranné sítě na dřevo, jsou napuštěné jedovatým insekticidem

Na pořádné zdravotní problémy si zadělává zloděj, který v lese v okolí Železné Rudy odcizil dvě ochranné sítě, kterými se zakrývá čerstvě pokácené a zpracované dřevo. Sítě jsou napuštěné insekticidem proti kůrovci a tato látka je nebezpečná i pro člověka, pokud se jí dotkne bez ochranných prostředků.

Zatím neznámý pachatel na Železnorudsku odcizil z hromad dříví hned dvě sítě o rozměrech 12x8 metrů. Policisté teď případ vyšetřují jako krádež.

„Upozorňujeme občany, kteří s takovými sítěmi manipulují, že se jedná o umělohmotnou síť, která je napuštěna dlouhodobě působícím insekticidem na ochranu dřeva před napadením kůrovci. Při jakémkoli používání musí být nasazeny ochranné oděvy, rukavice a brýle, protože je riziko pro poškození zdraví nebo životního prostředí. Sítě se užívají jen v rámci aplikace pokrytí dřeva,“ varuje mluvčí policie Dana Ladmanová.

V blízkosti sítě musí být pro občany upozornění, že je chemicky ošetřena a doporučení, aby se nedotýkali ochranné sítě. Při zdravotních potížích by měl člověk, který se sítí přišel do styku bez ochranných prostředků okamžitě vyhledat lékaře. Měl by ho informovat o skutečnosti, že se jedná o přípravek na bázi syntetického pyrethroidu.

Ochranné sítě na dřevo vypadají i díky svým nemalým rozměrům velmi lákavě a spousta podnikavých lidí by pro ně určitě našla celou řadu uplatnění. Je proto důležité všechny takové podnikavce touto cestou varovat a upozornit na hrozící zdravotní rizika.  Krást tyto sítě, nebo se jich jen dotýkat se opravdu nevyplatí!

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky krádež, plachty, ochranná plachta, kůrovec, insekticid, jed, dřevo, Železná Ruda, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor! Z lesů se ztrácí ochranné sítě na dřevo, jsou napuštěné jedovatým insekticidem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.