Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hlavní tah z Plzně na Karlovy Vary blokovala u Chotíkova vážná nehoda

, aktualizováno 21. května 2020, 15:00

Tři lidé cestovali ve dvou automobilech, které se dnes před devátou hodinou ranní srazily na silnici I/20 mezi Chotíkovem a Novou Hospodou u Plzně. Nehoda komplikovala dopravu na frekventované silnici. Naštěstí se obešla bez zranění, záchranáři nakonec nemuseli nikoho ošetřit. Pravděpodobný viník nehody začal později tvrdit, že za volantem vozidla neděl, policie teď shání svědectví od dalších řidičů.

„Řidič osobního vozidla Peugeot jel ve směru od obce Úněšov směrem na Plzeň. S vozidlem dostal smyk, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem tovární značky Octavia. Doprava bude v místě nehody řízena kyvadlově přibližně dvě hodiny,“ informovala mluvčí policie Ivana Jelínková. Osmatřicetiletý řidič měl negativní test na alkohol. Test na omamné a psychotropní látky nejprve odmítl. Později se mu ale podrobil a byl pozitivní na amfetamin.

Celý případ má ovšem zajímavou dohru. Osádka vozu Peugeot hned po dopravní nehodě vůz opustila. Policisté je našli v blízkosti dopravní nehody asi 15 minut po nehodě. "Podle všeho za volantem seděl osmatřicetiletý muž, který však řízení v tuhle chvíli popírá. Policisté zjistili, že muž má zadržený řidičský průkaz a vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Žádáme svědky dopravní nehody, kdo by měl k dispozici záznam z palubní kamery, kde by byl vidět řidič peogeotu, nebo by svědectvím mohl potvrdit, kdo vůz řídil, aby se obrátil na PČR," doplnila mluvčí policie Ivana Jelínková.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda, nehoda se zraněním, srážka, záchranáři, Plzeň, Chotíkov, policie, Karlovy Vary, Peugeot, Nová Hospoda, dopravní nehoda, Úněšov, Škoda Octavia, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní tah z Plzně na Karlovy Vary blokovala u Chotíkova vážná nehoda  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.