Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Nepochopitelnou jízdou v protisměru ohrozil řidič policejní vozidlo

Policejní vozidlo ohrozil řidič, který se na rovném úseku silnice nepochopitelně řítil se svým vozem v protisměru. Pokud by řidič policejního vozu prudce nezměnil směr jízdy, došlo by k čelnímu střetu, který by měl tragické následky. Událost se stala na silnici I/26 mezi obcemi Semošice a Křenovy na Domažlicku.

Policisté muže chvíli poté dostihli a zastavili. Při kontrole vyšlo najevo, že ze zdravotních důvodů neměl za volantem vozidla co dělat. „Sedmašedesátiletý muž řídil osobní vůz značky Kia. Na rovném úseku při řízení ve směru jízdy na obec Křenovy přejel do protisměru, kde ohrozil protijedoucí služební vozidlo Volkswagen Transporter v barevném provedení Policie České republiky. Policista za volantem musel prudce brzdit a změnit směr jízdy, aby nedošlo k čelnímu střetu vozidel,“ popsala událost mluvčí policie Dagmar Brožová.

Řidič vozidla Kia nezastavil a pokračoval v jízdě. Policisté ho dostihli a kontrolovali. Neměl u sebe doklady potřebné pro provoz a řízení motorového vozidla, řidičský průkaz, doklad o zdravotní způsobilosti, osvědčení o registraci vozidla a zelenou kartu. „Dále z evidence řidičů policisté zjistili, že vzhledem ke zdravotnímu stavu smí řidič řídit osobní vozidlo pouze v doprovodu osoby, která vlastní řidičské oprávnění stejné skupiny B. Řidič však jel ve vozidle sám,“ uvedla policejní mluvčí.  

Dechová zkouška na alkohol měla u muže negativní výsledek. Evidují přestupek podle zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky policie, jízda v protisměru, čelní střet, řidičský průkaz, Křenovy, Kia, okres Domažlice, Semošice, Policie České republiky, Volkswagen Transporter, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepochopitelnou jízdou v protisměru ohrozil řidič policejní vozidlo  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.