Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Za jediný den odchytávali strážníci kočky, psy i kunu

Do pracovní náplně strážníků městské policie patří i odchyt zvířat. Během úterního dne tak mohli procvičit své dovednosti v odchytu hned u tří rozličných druhů. Mezi ně patřila tentokrát i kuna. Ačkoli je šelma malá, umí nadělat pořádnou neplechu.

V úterý dopoledne zamířili strážníci do Třemošně, odkud přišla žádost o odchyt kuny skalní, kterou nalezl majitel domu na zahradě v Mírové ulici. Malá šelma byla velmi agresivní a odchycena musela být pomocí podběráku. Zvíře následně potovalo do Záchranné stanice živočichů. Tím odchytové kolečko nekončilo.

,,Před půl čtvrtou odpoledne si strážníci převzali od ochranky obchodu v Doudlevecké ulici zhruba 8letého křížence. Asi od jedné hodiny odpolední byl údajně uvázán u vchodu do prodejny. Zvíře sice mělo identifikační čip, ale v registru chyběly údaje na jeho majitele, proto ho převezli do plzeňského útulku," uvedla k nalezenci mluvčí Městské policie Jana Pužmanová.

Ve stejném zařízení našel ten den dočasný domov také tří měsíční kocourek. Potuloval se delší dobu před domem v Klášterní ulici v Plzni na Slovanech a neustále zdejším obyvatelům mňoukal pod okny. Komu by patřil, se nepodařilo zjistit. 

V útulku se ještě starají o 5letou kočičku. Nalezla ji na pozemku domu v Úslavské ulici 40letá žena. Zvíře nebylo v dobrém zdravotním stavu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky policie, městská policie, Plzeň, odchyt, kočka, pes, kuna, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za jediný den odchytávali strážníci kočky, psy i kunu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.