Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Z nehody, po které ochrnula pětiletá Emička, je obviněn dvacetiletý řidič

Nehoda, která se stala 5.ledna u obce Tlučná, změnila život rodině, která cestovala v jednom z vozů. Celkem bylo zraněno osm lidí. Pětiletá Emma dodnes nemůže chodit, její babička přišla při nehodě o pravou ruku. Policie již uzavřela vyšetřování. Viníkem nehody je dvacetiletý mladík Petr W.

,,Dvacetiletý řidič se svým vozidlem tovární značky Škoda Octávia při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, dostal s vozidlem smyk a následně přejel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s protijedoucím osobním vozidlem tovární značky Audi A4 s pětičlennou posádkou,“ popisuje nehodu policejní mluvčí  Ivana Jelínková

Zraněn byl jak řidič, který nehodu způsobil, tak i jeho spolujedec. Vážná zranění si nehoda vyžádala zejména u protijedoucího auta s pětičlennou posádkou. Lehká zranění si z nehody odnesla i žena ze třetího vozu.

,, Ze znaleckých posudků vyplývá, že příčinou dopravní nehody byla nepřiměřená rychlost řidiče škody, který se vlivem této rychlosti dostal do protisměrného pruhu vozovky, kde se čelně střetl s vozidlem Audi. Na základě všech zjištěných skutečností a na základě vypracovaného znaleckého posudku je tedy nepochybné, že řidič svým jednáním naplnil všechny znaky skutkové podstaty přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a proto policisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže,“ doplnila Jelínková.

Vyšetřování také prokázalo, že Petr W. před jízdou nepil alkohol ani nebyl pod vlivem drog.

Rodina se s následky nehody potýká dodnes. Díky léčbě se Emičky stav zlepšil, stále však nohy necítí a neovládá. Její babička přišla při nehodě o pravou ruku.  Zbytek rodiny by měl být, po zdravotní stránce, v pořádku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky nehoda, Tlučná, policie, krimi, viník, Emma, havárie, Škoda Octavia, Audi, Audi A4

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z nehody, po které ochrnula pětiletá Emička, je obviněn dvacetiletý řidič  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.