Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nevybuchlý tankový náboj odvezl jeho nálezce na střelnici, polici informoval až na místě

Nález munice ohlásil na policejní linku 158 elektrikář, který pracoval při rekonstrukci bytového domu v Plzni na Doubravce ve vyklizených sklepních prostorách. Navzdory všem obvyklým radám doporučením odborníků ovšem s municí manipuloval, sám ji dokonce iniciativně odvezl na místo, kde se nevyskytují lidé.  

"Muž oznámil nález munice v úterý večer. Elektrikář podezřelý předmět okamžitě zajistil tím, že ho vložil do kýble s vodou a z bezpečnostních důvodů odvezl na nejbližší střelnici v Plzni Lobzích. Tam se nachází větší plocha bez výskytu bytových domů. Zde přivolal Policii ČR a setrval až do jejího příjezdu na místě," uvedla k nálezu munice mluvčí policie Veronika Hokrová.

Přivolaní policisté místo řádně zajistili a přivolali pyrotechnika z expozitury Brdy. Ten munici zajistil a identifikoval jako nevybuchlý tankový náboj ráže 57mm, průbojný svítící. Nalezenou munici si na místě zajistil a odvezl k dalšímu opatření. 

"Z bezpečnostních důvodů policisté apelují na občany, kteří při opravách, rekonstrukcích, úpravě terénu nebo někde venku naleznou podezřelý předmět připomínající munici, aby obratem tuto skutečnost telefonicky oznámili na linku tísňového volání 158. S předmětem by neměl nikdo nemanipulovat, ani se ho dotýkat. Všichni by měli odejít do bezpečné vzdálenosti a informovat další občany, kteří jsou v blízkosti," varuje mluvčí policie. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nález munice, pyrotechnik, náboje, policie, Plzeňský, tankový náboj, Plzeň, Doubravka, Policie České republiky, Brdy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevybuchlý tankový náboj odvezl jeho nálezce na střelnici, polici informoval až na místě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.