Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

VIDEO: Ve večerce a na tržnici Asiaté prodávali mexický metamfetamin. Celníci tam zajistili půl kilogramu drogy

Celníci z protidrogového oddělení v Plzni provedli na tržnici ve Vojtanově závěrečnou fázi případu pod krycím názvem „FURY“. Vietnamští pachatelé tam ve večerce prodávali mexický metamfetamin. Ve skladu našli celníci půl kilogramu této drogy. A nebyla to jediná omamná látka, kterou na místě zajistili. Vzhledem k povaze a místu, kde zásah probíhal, podezřelé osoby zadržela zásahová jednotka celní správy SON.

„V rámci tohoto případu byli zadrženi dva pachatelé vietnamské státní příslušnosti a zabaveny byly drogy, finanční prostředky utržené z prodeje drog a cigarety bez platného tabákového označení. Půl kilogramu metamfetaminu bylo nalezeno ve skladu na tržnici a při dalších prohlídkách byl objeven a zajištěn téměř kilogram sušiny konopí, přes 170 000 kusů cigaret bez platné tabákové nálepky,“ informovala Martina Kaňková z Generálního ředitelství cel.

Dále celníci na místě zajistili finanční hotovost v korunách a eurech v celkové výši přes dva miliony korun, digitální váhy, značné množství igelitových sáčků a další prostředky určené k uskladnění, vážení, ředění a balení drog. Za gram drogy pachatelé inkasovali 40-50 EUR. Celníci pachatelům zajistili rodinný dům a jedno motorové vozidlo jako náhradní hodnotu.

„V průběhu trestního řízení bylo spoluprací celníků s policejními orgány Spolkové republiky Německo zjištěno, že pachatelé v několika desítkách případů prodali německým státním příslušníkům další téměř kilogram krystalické látky obsahující metamfetamin, který následně vyvezli z České republiky. Obchody probíhaly v prodejně potravin ve Vojtanově a v přilehlé tržnici,“ uvedla Martina Kaňková.

Osobními kontakty si pachatelé vytvořili síť dlouhodobých zákazníků, kteří za nimi pravidelně či nepravidelně dojížděli ze zahraničí. Odborné zkoumání ukázalo, že se jedná o vysoce kvalitní, přibližně 80 procentní metamfetamin. Trestní věc byla s návrhem na zahájení trestního stíhání předána Krajskému ředitelství policie Karlovarského kraje. Obviněným hrozí trest odnětí svobody v délce osm až dvanáct let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem Generální ředitelství cel

Štítky prodej drog, tržnice, obchod s drogami, mexický metamfetamin, asijská tržnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ve večerce a na tržnici Asiaté prodávali mexický metamfetamin. Celníci tam zajistili půl kilogramu drogy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.