Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Gurmán nezaplatil útratu v řádech desítek tisíc v luxusní restauraci a v hotelu. Nechal se odvézt záchrankou do nemocnice

Milovníka luxusních restaurací a hotelů dopadli policisté z Plzně. Povedený podvodník za sebou nechal nezaplacený účet za jídlo za desítky tisíc i za pobyt v pětihvězdičkovém hotelu. Útratu se naoko pokoušel platit kartou, na které však nebyly žádné peníze. Z místa činu zmizel v sanitce záchranářů, když nasimuloval zdravotní problémy.

Podle dosud zjištěných skutečností navštívil jedenatřicetiletý muž společně se svojí přítelkyní jednu luxusní restauraci v Plzni. „Pár si postupně objednal různé nápoje a jídlo v celkové hodnotě téměř 25 tisíc korun. Jednalo se například o steaky, carpaccio, restovanou zeleninu nebo víno, kdy jedna lahev stála přes šest tisíc korun. Když došlo na placení, udělalo se muži náhle nevolno a na místo byli proto přivoláni záchranáři. Před odjezdem do nemocnice předal své přítelkyni platební kartu, aby útratu zaplatila. To se jí ovšem nepodařilo, jelikož na kartě byl záporný zůstatek, o čemž muž věděl,“ informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Ve druhém případě se obviněný muž ubytoval v pětihvězdičkovém hotelu. Celková cena pobytu byla vyčíslena na 72 tisíc korun. „Ani tentokrát se muži nepodařilo útratu zaplatit. Všechny pokusy o platbu byly zamítnuty kvůli chybně zadanému PIN. Vzhledem k zápornému zůstatku na účtu by se mu ovšem platba nezdařila ani se správným PIN,“ uvedla policejní mluvčí.

Policejní komisařka oddělení hospodářské kriminality Městského ředitelství policie Plzeň zahájila trestní stíhání uvedeného muže, kterého obvinila ze spáchání pokračujícího přečinu podvodu. Obviněnému nyní v případě prokázání viny hrozí až dva roky odnětí svobody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky nezaplatil účet, odešel bez placení, luxusní restaurace, luxusní hotel, platební karta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gurmán nezaplatil útratu v řádech desítek tisíc v luxusní restauraci a v hotelu. Nechal se odvézt záchrankou do nemocnice  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.