Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

VIDEO: Riskoval život v kontejneru na elektroodpad, dříve v něm uhořel muž

Dolování vyhozeného elektroodpadu je velmi nebezpečná záležitost, která může skončit i smrtí. Zloději přesto stále riskují. Naposledy plzeňští strážníci přistihli v červené popelnici pětatřicetiletého muže, který se do ní celý nasoukal. Loni přitom v kontejneru zemřel jiný nešťastník. V nádobě se zasekl a zaživa v ní uhořel.

Pětatřicetiletý muž si chtěl přilepšit prohrabováním popelnic. Ke své smůle si ale vyhlédl nádobu s elektroodpadem a nasoukal se do ní. Opodál stála o osm let starší žena, která hlídala, aby okolo nikdo nešel. Jejich plán ale nevyšel. Zmerčila je hlídka městských strážníků.

„Strážníkům už poté stačilo jen zaklepat, z útrob nádoby se ozval lidský hlas a o pár vteřin později se víko odklopilo a ven se začal soukat muž, který si ještě před malou chvílí vybíral, co si z vnitřku nádoby odnese. Že se jedná o relativně nebezpečnou a také protiprávní aktivitu, bylo dvojici záhy vysvětleno, a tak se oba odebrali z místa s nepořízenou,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.

„Jste se zbláznil? Tam takhle lézt! Jeden týpek už tam umřel, ale vám je to asi málo,“ říká na videu strážník směrem k muži, který jen překvapivě reaguje slovy: „Fakt?“ Policista tak narážel na případ z loňského července, kdy v ulici Pod Záhorskem zemřel strašnou smrtí čtyřicetiletý muž.


V červenci zemřel muž při dovolání elektroodpadu, hasiči ani záchranáři mu už nedokázali pomoci, zdroj: HZS Plzeňského kraje

Uvízl v kontejneru, kde si chtěl předtím posvítit zapalovačem. Odpad ale začal hořet. Někteří svědci události zaslechli v noci zoufalé volání o pomoc, které se ozývalo z nitra kontejneru, ze kterého vycházel také kouř. Muž zemřel ještě před příjezdem záchranných složek. A složité pak bylo vyprostit z kovové pasti i jeho tělo.

Ohodnoť článek

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky popelnice na elektroodpad, elektroodpad, krádež odpadu, elektronika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Riskoval život v kontejneru na elektroodpad, dříve v něm uhořel muž  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.