Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Vlak narazil do betonového kvádru v kolejišti. V době nehody cestovalo v soupravě 65 osob a dva členové posádky

, aktualizováno před 54 minutami

Osobní vlak najel ve čtvrtek ráno do betonové překážky na železniční trati Plzeň – Domažlice. Nehoda se stala kolem páté hodiny ráno na 113,5 kilometru železnice mezi Vejprnicemi a stanicí Plzeň-Jižní Předměstí. Vlakem v tu dobu cestovalo 65 osob a dva členové posádky.

„Všichni pasažéři včetně posádky vyvázli bez zranění. Provoz na trati byl obnoven před osmou hodinou ráno,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar. Vlak najel na betonový kvádr na výhybce. Zatím není jasné, zda tam překážku někdo úmyslně umístil. 

„Dnešního dne kolem páté hodiny ráno jsme přijali oznámení, že na železniční trati Domažlice - Plzeň nedaleko zastávky Plzeň - Skvrňany došlo ke střetu vlakové soupravy s betonovým kvádrem, který ležel v prostoru kolejiště. Ve vlaku cestovalo 67 osob. Naštěstí nikdo nebyl zraněn. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení a prověřujeme veškeré okolnosti. Pokud máte k případu nějaké informace, dostavte se prosím na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo kontaktujte linku 158," uvedla k ranní nehodě mluvčí policie Michaela Raindlová.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie České republiky

Štítky nehoda na železnici, náraz do překážky, překážka na kolejích, vlak narazil, střet vlaku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak narazil do betonového kvádru v kolejišti. V době nehody cestovalo v soupravě 65 osob a dva členové posádky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.