Počasí dnes15 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

VIDEO: Zloděj aut a motorek hrozil bombou v budově soudu, aby se vyhnul zadržení. Havaroval na motorce při honičce s policií

Uložením nástražného výbušného systému v objektu okresního soudu v Plzni vyhrožoval čtyřiatřicetiletý muž, kterého se později policistům podařilo zadržet při dramatické honičce. Ujížděl před nimi na kradené motorce. A to není zdaleka všechno, čeho se tento muž dopustil. Obviněn byl ze spáchání šíření poplašné zprávy, krádeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nekompromisně skončil ve vazbě.

„Podle dosud zjištěných skutečností oznámil obviněný muž dne 4. září letošního roku na tísňovou linku 158, že na okresním soudu v Plzni je uložena bomba. Na místo tehdy vyjelo několik policejních hlídek včetně policistů se služebními psy na vyhledávání nástražných výbušných systémů. Vzhledem k tomu, že muž ve výhrůžce nesdělil, o jaký konkrétní soud se jedná, museli policisté prohledat všechny soudní budovy v Plzni,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Žádný nástražný výbušný systém nalezen nebyl. Policisté následně zjistili, že se chtěl obviněný vyhnout policejní kontrole ve chvíli, kdy byl v obchodě. Přes výlohu si všiml policejní hlídky, která si prohlížela „jeho kradené“ zaparkované vozidlo. Obviněný má navíc platný zákaz řízení, čehož si byl dobře vědom. Nahlášením bomby doufal v to, že policisté odjedou. To se ovšem nestalo a tak muž odešel z obchodu pěšky. Vozidlo policisté následně zajistili.

„Ani ne měsíc po spáchání prvního protiprávního jednání se muž vloupal do jedné z garáží v Univerzitní ulici v Plzni a odcizil motocykl značky Yamaha včetně klíče a přilby. Poškozenému majiteli způsobil škodu přes 200 tisíc korun. Odcizenou motorku poté užíval několik dnů, než si ho na silnici číslo II/180 mezi obcemi Starý Plzenec a Letkov všimla hlídka policistů speciální pořádkové jednotky, která ho ihned začala pronásledovat,“ popisovala policejní mluvčí další akci.

Motorkář ovšem na výzvy k zastavení nereagoval a hlídce ujížděl vysokou rychlostí. Asi 300 metrů před mostem přes dálnici D5 se policistům podařilo muže na kradené motorce předjet a zatarasit mu cestu služebním vozidlem. Ani to ho ovšem nezastavilo. Při pokusu vyhnout se služebnímu vozidlu, nezvládl řízení, vyjel mimo vozovku a havaroval do příkopu. Po pádu z motorky se muž bleskově postavil na nohy, zvedl ruce nad hlavu a vzdal se policistům, kteří ho zadrželi. „Policejní komisařka následně podala státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval,“ dodala mluvčí Raindlová.

Ohodnoť článek

Štítky hrozil bombou, bomba u soudu, ukradená motorka, ukradené auto, policejní honička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj aut a motorek hrozil bombou v budově soudu, aby se vyhnul zadržení. Havaroval na motorce při honičce s policií  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.