Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Z okénka auta zastřelil stokilového divočáka. Policie muže zatkla, když zvíře vyvrhoval

Policisté dopadli pytláka, který u lesního porostu nedaleko Chrástu na Plzeňsku zastřelil divoké prase. Podle vyšetřovatelů zastavil u lesa s autem, stáhl okénko a vypálil. Trofej ani maso si ale neodnesl, jelikož výstřel uslyšel člen myslivecké stráže. Nyní hrozí muži až dvouletý pobyt za mřížemi. Policisté zároveň pátrají i po dalším pytlákovi, který na severním Plzeňsku usmrtil dva jeleny odřízl jim hlavy s parožím.

Na lov se osmadvacetiletý muž vydal v nočních hodinách nedaleko obce Chrást. „Podle dosud zjištěných skutečností obviněný muž neoprávněně zastřelil, tedy bez povolenky k lovu, divoké prase ve chvíli, kdy projížděl okolo lesního porostu. Mladý muž zastavil u lesa, stáhl okénko vozidla a svou legálně drženou zbraní opatřenou tlumičem zvuku zvíře střelil. Prase po zásahu zaběhlo hlouběji do lesa, kde ho obviněný našel a na místě vyvrhl,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Trofej téměř stokilového zvířete si ovšem z lesa neodnesl. Výstřel totiž zaslechl člen myslivecké stráže, který byl zrovna poblíž a ihned kontaktoval policii. Obviněný muž tak putoval z lesa rovnou na policejní služebnu k podání vysvětlení. „Ulovené divoké prase v hodnotě téměř 30tisíc korun bylo předáno zpět mysliveckému spolku. Policejní komisařka zahájila trestní stíhání osmadvacetiletého muže, kterého obvinila ze spáchání přečinu pytláctví,“ uzavřela Raindlová s tím, že muži hrozí až dvouleté vězení.

Pytlák zastřelil dva jeleny a odřízl jim hlavy s parožím. Policisté hledají svědky

Zatím neznámý pachatel ulovil dva jeleny nedaleko Plas na severním Plzeňsku a odnesl si z místa jako trofej jejich hlavy. Těla tam nechal ležet. Policisté se teď obrací s prosbou na veřejnost a hledají možné svědky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky pytlák, pytláctví, zastřelil divoké prase, divočák, lov bez povolenky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z okénka auta zastřelil stokilového divočáka. Policie muže zatkla, když zvíře vyvrhoval  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.