Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Mladý muž je obžalovaný z týrání a manipulace s trojící dívek. Získal absolutní kontrolu nad jejich životy

Případ dvaadvacetiletého muže, který podle obžaloby několik let týral, ponižoval a zneužíval postupně tři dívky, otevřel plzeňský krajský soud. Mladé ženy i za použití výhrůžek zcela ovládl, získal absolutní kontrolu nad jejich životy, izoloval je od jejich přátel a rodin a řídil jejich životy. Nutil je, aby si braly úvěry a půjčky od peněžních institucí i od rodiny.

Stovky tisíc korun používal na luxusní hotely, prostitutky, sázky a hazardní hry, uvedla státní zástupkyně. Mladík vinu odmítl. Tvrdil, že dívky byly jeho partnerkami, žádné ponižování, týrání ani řízení jejich života se nekonalo. Naopak sám za ně platil bydlení, jídlo i oděvy, řekl. V sázkách prý vyhrával i statisícové částky. Uplatňované nároky na náhrady škody jsou podle něj snahou dívek vymanit se z dluhové pasti, do které se dostaly samy.

Za několikanásobné týrání osoby žijící ve společném obydlí, pokus o účast na sebevraždě, podvod a zbavení osobní svobody muži při současné kvalifikaci hrozí desetileté vězení. Tolik mu v obžalobě státní zástupkyně navrhla. Pokud by se prokázalo, že některá z poškozených dívek, které mají posttraumatický stres, utrpěla těžkou újmu na zdraví, mohla by se kvalifikace i trestní sazba zpřísnit.

Mladík z Karlových Varů podle svých slov nikdy nepracoval, celý život trávil u počítače a počítačových her, někdy ho živila matka, vydělával ale prý také peníze na zahraničních sázkových portálech. "Hodně jsem sázel, hodně jsem vyhrál, hodně jsem prohrál, hodně jsem pil, bral jsem kokain. Nejsem svatý, ale nedopustil jsem se ničeho, za co bych měl být postavený před soud a vydávaný za nejhoršího kriminálníka posledních 20 let. Těžko se vyjadřuji k věcem, které nejen že jsem já nespáchal, ale které nespáchal nikdo, které se nikdy nestaly," řekl obžalovaný u soudu.

Jedna dívka od mladíka utekla nahá

S první dívkou se seznámil přes počítačovou hru v září 2019, kdy mu bylo 17 let. Začali si psát, mladík jí podle spisu začal časem vyhrožovat, že zveřejní její intimní fotografie. Dával jí pokyny, zcela ji ovládal, požadoval, aby s ním byla neustále v kontaktu přes videohovor, takže musela přestat chodit do školy, přestala komunikovat s rodiči a kamarády. Potom jí nařídil, aby za ním přijela do Karových Varů, a pod pohrůžkami ji donutil k pohlavnímu styku, uvedla žalobkyně. "Když se mu zdálo, že nedostatečně poslouchá, plival na ni, kopnul ji kolenem do obličeje, omezoval ji v rozhodování o vlastní osobě. Soustavným jednáním ji uvedl do tak špatného stavu, že přemýšlela o sebevraždě," stojí v obžalobě. Nakonec ji nechal odejít.

Přes internetovou seznamku se seznámil s další dívkou, vydával se za bohatého muže a jeho jednání se opakovalo. Dívka byla pod jeho vlivem několik měsíců, než se jí podařilo utéct. Muž si pak stejným způsobem našel i třetí dívku. I ta od něj po několika měsících téměř nahá utekla.

Dívky podle obžaloby postupně zcela ovládl. Jedna opustila vysokou školu, obě se odstřihávaly od známých a rodiny, přijely za ním do Karlových Varů. Obžalovaný je držel v naprosté poslušnosti výhrůžkami, za každý smyšlený prohřešek, když něco špatně řekly či se špatně tvářily, je fyzicky napadal, fackoval, tahal za vlasy, plival na ně, kousal, kopal, ponižoval je, jedné řekl, ať si podřeže žíly. Nesměly nikam chodit bez něj, nutil je k pohlavnímu styku, omezoval je i v chození na toaletu, četla státní zástupkyně z obžaloby.

Podle spisu nutil jednu dívku podepsat smlouvy o údajných dluzích a z jejího dědečka pak vymohl 430 000 korun. Další dívku nutil ke sjednávání úvěrů a kontokorentů za statisíce korun, peníze lákal i z příbuzných, uvedla žalobkyně. Obžaloba ho viní i z toho, že se nechal vozit taxíky a neplatil za to, nechal se například odvézt do Francie. Poškozené ženy, jejich rodiny i další poškození nárokují škody za víc než tři miliony korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky soud, krajský soud, týral dívky, pohlavní zneužívání, úvěry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý muž je obžalovaný z týrání a manipulace s trojící dívek. Získal absolutní kontrolu nad jejich životy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.