Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 12. září 2024  |  Svátek má Marie
Bez reklam

Tři krádeže a tři velké neúspěchy, osmnáctiletý mladík kradl dokonce cestou z policejní služebny

Velmi smolně si během srpnové noci počínal teprve osmnáctiletý mladík. Nejprve se vloupal do dvou aut, z nichž si ale nakonec nic nevzal. O dvě hodiny později vnikl do prostor benzinky a přivlastnil si pytlík s ledem a desítky krabiček cigaret. Policisté ho chytili prakticky ve dveřích a odvezli na služebnu. Při cestě domů se mu ale nechtělo jít pěšky, proto ukradl elektrokoloběžku. K jeho smůle ho ale celou dobu sledovali policisté.

V pozdních večerních hodinách se osmnáctiletý muž vloupal do dvou aut. Nic sice neukradl, poškodil ovšem interiéry vozů. Zhruba o dvě hodiny dál vnikl do prostor benzinové čerpací stanice, kde ukradla sáček s ledem a 94 krabiček cigaret.

„Přitom poškodil vstupní dveře do prodejny. Poškozené společnosti způsobil škodu v celkové výši 55 tisíc korun. Majitelům vozidel pak způsobil škodu přes 10 tisíc korun. Z odcizeného zboží se ovšem neradoval dlouho. Ve chvíli, kdy z místa odcházel, ho zadrželi policisté speciální pořádkové jednotky ve spolupráci s policistou z oddělení kriminalistické techniky Městského ředitelství policie Plzeň,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Tato zkušenost ale mladíka nepoučila. Při cestě z policejní služebny si u dopravní značky všiml připoutané elektrokoloběžky v hodnotě sedm tisíc korun. Okamžitě po ní sáhl a přivlastnil si ji.  „I v tomto případě policisté ihned zasáhli a muže omezili na osobní svobodě. Koloběžku poté vrátili jejímu majiteli. V případu vloupání do provozovny je vedeno takzvané zkrácené přípravné řízení. Krádež koloběžky policisté šetří jako přestupek. Podezřelému muži nyní hrozí v případě prokázání viny až dva roky odnětí svobody,“ dodala Raindlová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nešikovný zloděj, dopadení zloděje, mladý zloděj, osmnáctiletý zloděj, pokus o krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři krádeže a tři velké neúspěchy, osmnáctiletý mladík kradl dokonce cestou z policejní služebny  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.