Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Policie ukončila pátrání po seniorovi, který zmizel po procházce v lese

, aktualizováno 4. srpna 2024, 8:39

Policisté od sobotní noci intenzivně pátrali po šestasedmdesátiletém muži. Volodymyr vyrazil v Zahořanech na Domažlicku na procházku do lesa. Domů už se nevrátil a telefon měl nedostupný. V terénu byli psovodi a situaci ze vzduchu sledoval také vrtulník. Podle policejní mluvčí Dagmar Brožové byl muž v ohrožení života. Ještě během nedělního dopoledne se ho podařilo vypátrat. Je v pořádku.

„Šestasedmdesátiletý muž z Domažlicka, který byl od noci v celostátním pátrání jako senior v ohrožení, byl před několika minutami nalezen ležící v lese. Je živý a byl předán zdravotníkům,“ informovala policie krátce před devátou hodinou dopoledne na sociální síti X. Do pátrání se zapojii i plzeňští dronaři a právě díky nim se podařilo muže najít.

Za necelých 10 minut letu jsme pohřešovanou osobu lokalizovali pomocí termokamery, předali jsme jeho pozici skrze naši aplikaci IZS Stream velícímu důstojníkovi, který na dané místo nechal poslat terénní čtyřkolku a další jednotky. Terénní vozidlo jsme ještě naváděli za pomoci vysílačky a pohledu z dronu na přesné místo nalezené osoby. Díky termovizi na dronu a díky aplikaci IZS Stream se velmi zefektivnila pátrací akce a byli jsme tak schopni rychle pohřešovanou osobu najít a zachránit," popisují dronaři.

Muž odešel v sobotu 3. srpna na procházku do lesa. Chodil tam často, tentokrát se domů už nevrátil ani o sobě nepodal žádnou zprávu. Muž má zdravotní komplikace a proto panovala obava o jeho život.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky ztracený senior, policejní pátrání, senior v ohrožení, v ohrožení života, psovod, policejní vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie ukončila pátrání po seniorovi, který zmizel po procházce v lese  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.