Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž opakovaně nenosil roušku na obličeji, až došla policistům trpělivost

Policistům z Radnic na Rokycansku už došla trpělivost, když opakovaně kontrolovali v centru města devětatřicetiletého muže, který neměl na obličeji roušku. Místo domluvy už následovala tučná pokuta, kterou teď provinilec musí zaplatit.  

Když policisté přistihli devětatřicetiletého muže bez roušky na náměstí poprvé, upozornili ho, že se dopouští přestupku. „Muž odvětil, že si je vědom, že roušku má mít na obličeji s tím, že už ji bude nosit. Po krátké době ho policisté opakovaně přistihli bez jakéhokoliv ochranného prostředku přes dýchací cesty,“ řekla policejní mluvčí Hana Kroftová.  

Policisté opět muže vyzvali, aby si nasadil roušku, nebo jinak zakryl ústa a nos. Ten ovšem jejich výzvy neuposlechl. Za to si vysloužil pokutu ve výši 5 000 korun. Navíc se jeho protiprávní jednání ohledně nedodržení zákazu pohybu mimo bydliště bez ochranných prostředků dýchacích cest bude řešit jako přestupek.

Už ve středu řešili policisté z Radnic jiný případ, kdy přistihli v lese u ohně skupinu 12 mladých osob, která se tam chystala opékat buřty. Všichni se podle vyjádření policejní mluvčí dopustili protiprávního jednání v rovině přestupku podle zákona o ochraně veřejného zdraví, které policisté oznámili správnímu orgánu. Mimo to došlo k porušení lesního zákona, když v lesním prostoru rozdělávali oheň.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky policie, pokuta, roušky, zákaz, kontrola, koronavirus, táborák, rouška, okres Rokycany, Radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž opakovaně nenosil roušku na obličeji, až došla policistům trpělivost  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.