Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie přitvrzuje, bude přísněji řešit shlukování osob a lidi bez roušek na veřejnosti

Od začátku vyhlášených opatření zjistili policisté na území Plzeňského kraje 53 případů porušení zákazu pohybu a pobytu bez ochranných prostředků. Skončila doba hájení, kdy se tyto věci řešily domluvou. Teď už mohou provinilci počítat i s pokutami.

Nejvíce takových přestupků zaznamenali policisté na Plzeňsku, ale zejména pak Domažlicku, kde je hlášen největší počet prokázaných případů onemocnění koronavirem z celého kraje. Aktuálně je na Domažlicku 102 případů. „Dalších 88 přestupků evidujeme v souvislosti se zákazem volného pohybu osob, nejčastěji se jedná o shlukování osob. Policisté jich nejvíce zaznamenali v Plzni a na Rokycansku,“ uvedla mluvčí policie Martina Korandová.

V souvislosti se zákazem přítomnosti veřejnosti v určených provozovnách, zákazem provozování některých zařízení a zákazem pohybu a pobytu na všech místech mimo bydliště bez ochranných prostředků dýchacích cest policisté zkontrolovali přes 2000 objektů. Operační středisko policie přijme denně přibližně 15 telefonických oznámení o pohybu osob bez roušek. Taková oznámení jedou policisté prověřit, nicméně po jejich dojezdu většinou na místě již nikdo není, nebo lidé roušku mají.

„Pokud policisté v rámci preventivního dohledu spatřili někoho bez roušky, řešili zpočátku vše domluvou. Nyní již taková porušení předáváme příslušným správním orgánům. Do současné doby jsme předali 11 přestupků, přičemž nejvíce z nich se stalo na území města Plzně. V rámci výkonu služby spolupracujeme i s ostatními orgány státní správy,“ vysvětlila mluvčí Korandová.

Policisté v Plzeňském kraji zatím mají k dispozici dostatek ochranných prostředků. „Vzhledem k tomu, že kolegové jsou neustále ve styku s lidmi, tak se ani nám nevyhýbají různá onemocnění. Z toho důvodu máme v současné době v karanténě či v domácí izolaci 49 policistů, ale čísla se mění každý den.  Jeden policista měl pozitivní test na Covid-19," doplnila krajská mluvčí policie.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, pokuta, roušky, kuřák, cigareta, zákaz, kontrola, koronavirus, rouška, Plzeňský kraj, ochranná pomůcka, okres Domažlice, Plzeň, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie přitvrzuje, bude přísněji řešit shlukování osob a lidi bez roušek na veřejnosti  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.