Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 1. srpna 2024  |  Svátek má Oskar
Bez reklam

Fotbalový chuligán odkopl židle až mezi televizní komentátory, vysloužil si za to obvinění z výtržnictví

Za kopání do židlí, které pak odletěly během přenosu fotbalového utkání až na televizní komentátory, si vysloužil dvaačtyřicetiletý muž obvinění z výtržnictví. Stalo se tak při květnovém finále fotbalového poháru MOL Cupu mezi Plzní a Spartou na stadionu ve Štruncových sadech. Po výhře Sparty vnikli postupně na hřiště fanoušci obou týmů, kteří se mezi sebou poprali. Jejich řádění ukončil zásah policejních těžkooděnců.

„Podezřelý muž se dne 22. května 2024 účastnil jako divák fotbalového utkání MOL Cupu. Bezprostředně po ukončení zápasu vnikli postupně na hřiště fanoušci obou týmů, kteří se mezi sebou začali vzájemně napadat. Jelikož pořadatelská služba nebyla schopna této situaci zabránit, a následně zajistit na hrací ploše veřejný pořádek, bylo rozhodnuto o nasazení policejních sil,“ komentovala událost mluvčí policie Michaela Raindlová.

Za velmi krátký časový úsek se policistům podařilo, aby fanoušci byli opět na tribunách a nenapadali se na hrací ploše, čímž se situace na stadionu uklidnila. Kromě potyček ovšem fanoušci na hřiště vhazovali nejrůznější předměty. Jedním z těchto předmětů byly také plastové židle.

„Podle dosud zjištěných skutečností kopl podezřelý muž několikrát do plastové židle, která následně dopadla do zázemí pro komentátory utkání a zranila komentátora jedné z českých televizních stanic. Další podezřelým odkopnutá židle dopadla na hrací plochu. Zranění naštěstí nebyla vážná. Vzhledem k tomu, že muž byl již v minulosti za stejný trestný čin pravomocně odsouzen, hrozí mu nyní v případě prokázání viny až tři roky odnětí svobody,“ informovala policejní mluvčí.

Několik dní po utkání policie informovala, že řeší také poškození vybavení stadionu a povalení 28 světelných panelů na zem. I přes zákaz používání pyrotechniky na stadionu i při přesunu fanoušků policisté zjistili během zápasu 11 případů, kdy pyrotechniku použilo najednou několik fanoušků obou týmů. Po zápase zajistila policie dva lidi, kteří pyrotechniku odpálili v Pražské ulici v centru města a dopustili se přestupku, uvedla v květnu policejní mluvčí.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace v červnu za výtržnosti fanoušků po zápase potrestala Plzeň pokutou 200 000 korun a Spartu pokutou 100 000 korun. Komise v komuniké uvedla, že pokud by pořadatelem finále nebyla Fotbalová asociace ČR, tresty by byly výrazně vyšší.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky MOL Cup, výtržnictví, fanoušek útočil, házel židle, finále MOL Cup, policejní zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový chuligán odkopl židle až mezi televizní komentátory, vysloužil si za to obvinění z výtržnictví  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.