Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Návrat domů se některým Čechům nevydařil, z hraničních přechodů jedou rovnou do vězení

Policejní kontroly na hraničních přechodech se SRN odhalily několik případů osob, které mířily do České republiky. Z hranic ovšem putovaly s pouty na rukou a s policejním doprovodem rovnou do věznic. Policisté ovšem evidují i další prohřešky zjištěné při pokusu o přechody hranic.

Na hraničním přechodu v Rozvadově se pokusila přijet do České republiky dvojice mužů. „Policisté při kontrole zjistili, že na jedenašedesátiletého muže vydal Okresní soud Most příkaz k dodání do výkonu trestu. I při kontrole sedmadvacetiletého muže, který s ním cestoval, zjistili kolegové, že i na něj vydal Okresní soud Praha 2 příkaz k zatčení,“ informovala policejní mluvčí Martina Korandová. Ve středu večer policisté oba muže zatkli, staršího předali kolegům z borské věznice a mladšího převezli k dalším úkonům do Prahy.

Na kontrolním stanovišti Rozvadov policisté zastavili autobus, který vezl cestující z ciziny. „Řidič uvedl, že veze 54 osob, ale policisté obdrželi ke kontrole pouze 53 cestovních dokladů. Následně vyšlo najevo, že čtyřiatřicetiletá žena, která doklad nepředložila, k tomu měla pádný důvod. Také na ni byl totiž vydán příkaz k zatčení. Kolegové ji předali příslušným orgánům,“ řekla mluvčí Korandová.

Na přechod ve Folmavě zase přijely čtyři cizinky, které chtěly vycestovat do SRN. Policistům při kontrole neuniklo, že do České republiky vstoupily již v době nouzového stavu dne 19. března odpoledne. „Policisté je tehdy do České republiky vpustili, neboť cizinky čestně prohlásily, že Českou republikou pouze projedou za účelem tranzitu do domovské země a vztahovala se ně tehdy platná výjimka. Vstup cizinek však zaevidovali do svých evidencí pro účely kontroly dodržení podmínek výjimky,“ popsala další případ mluvčí policie.

V čestném prohlášení ovšem ženy lhaly. Do naší republiky totiž přijely za účelem práce. Až do středy se pohybovaly v Praze, když přišly o práci, chtěly vyjet zpět do Německa. Tam je policisté po provedených úkonech sice pustili, ale ženy mohou počítat s tím, že do ČR se hned tak nepodívají ani po opětovném otevření hranic.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, kontroly, hranice, vězení, zadržení, hraniční přechod, Česko, Německo, Praha, Rozvadov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat domů se některým Čechům nevydařil, z hraničních přechodů jedou rovnou do vězení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.