Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Agresivní opilec bez roušky napadal záchranáře a komplikoval jejich zásah

Viditelně opilý muž roušky na obličeji drsným způsobem komplikoval práci zdravotníků, kteří přijeli ošetřit ženu se zdravotními problémy. Záchranáři museli na pomoc přivolat hlídku policie. Případ se stal v Brnířově u Kdyně na Domažlicku.  

„Policisté po příjezdu na místo spatřili muže, který chodil bez roušky nebo jakékoliv jiné pomůcky k zakrytí nosu a úst na veřejně přístupném místě. Roušku měl zavěšenou na krku. Policisté jej vyzvali, aby si ji nasadil. Třicetiletý muž na jejich výzvy nereagoval s tím, že roušku má v „oněch místech“, že se nákazy nebojí a že ho policisté můžou zavřít,“ popsala událost mluvčí policie Dagmar Brožová.  

Policisté agresivního muže vyzvali k dechové zkoušce. Přístroj naměřil 1,97 promile alkoholu v krvi. Při zajištění policistům kladl aktivní odpor a neustále nereagoval na jejich výzvy. Hlídka musela použít donucovací prostředky hmaty a chvaty. Poté byl muž eskortován do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.

Opilec teď může počítat s přísnějším potrestáním. „Jednání muže evidují policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku a přestupek podle krizového zákona,“ doplnila policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky rouška, agresivní muž, záchranka, napadání, policie, záchytka, okres Domažlice, Kdyně, Brnířov, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní opilec bez roušky napadal záchranáře a komplikoval jejich zásah  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.