Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči bojovali s požárem obřího stohu, policisté bleskově dopadli dva žháře

, aktualizováno 31. března 2020, 9:10

Pět hasičských jednotek likvidovalo v pondělí odpoledne požáru obřího stohu balíků se slámou v Horšovském Týně na Domažlicku. Stoh postavený v městské části Valdorf požár zasáhl asi ze čtyř pětin. Policistům se krátce po zjištění požáru podařilo dopadnout dva žháře.

„Část stohu se zasahujícím hasičům podařilo rozebrat manipulátorem. Po dohodě s majitelem se rozhodlo o tom, že se stoh nechá kontrolovaně vyhořet. Na místě zůstává jednotka SDH Horšovský Týn jako dohled,“ informoval krajský mluvčí hasičů Petr Poncar.

Aktuální požár má zajímavou dohru a žháři tentokrát nezůstanou bez potrestání. Policistům se totiž podařilo bleskově vypátrat dvojici, která má mít na svědomí pondělní požár stohu. Na tísňovou linku 158 totiž dostali informaci o tom, že od hořícího stohu utíkají dva výrostci.

„Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek. Po několika minutách policisté zadrželi jednoho nezletilého a jednoho mladistvého. V případě mladistvého policisté zjistili, že je již od počátku března na útěku z výchovného ústavu v Praze,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.  

Pachatelé jsou podezřelí ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Škoda na stohu byla vyčíslena na 300 tisíc korun. Hasiči na místě ještě v úterý dohlíželi na tom, aby stoh kontrolovaně vyhořel.

Už minulý týden stejným způsobem zasahovali hasiči u požáru podobného stohu poblíž obce Úterý na severním Plzeňsku.  

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky požár, hasiči v akci, likvidace požáru, mluvčí hasičů Petr Poncar, Plzeňský, stoh, Horšovský Týn, okres Domažlice, Valdorf, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči bojovali s požárem obřího stohu, policisté bleskově dopadli dva žháře  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.