Počasí dnes23 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Vyděračka se vydávala za pracovnici finančního úřadu. Pod pohrůžkou zbourání domu tahala z obětí peníze

Za pracovnici obávaného finančního úřadu se vydávala devětatřicetiletá podvodnice. Pod pohrůžkou zbourání domu na jižním Plzeňsku se snažila vylákat desítky tisíc korun jako zálohu na daň od dvojice žen. Místo peněz si ale falešná úřednice za své jednání vysloužila obvinění z vydírání.

Vyděračka nejprve v podvečerních hodinách telefonicky kontaktovala dvě poškozené ženy ve věku 39 a 67 let, kdy se představila jako pracovnice finančního úřadu. „Požadovala zaplatit daň z jejich nemovitosti. Poškozeným uvedla, že chce čtyři tisíce korun, jako zálohu na daň jinak jejich dům bude zbourán. Při telefonátu se domluvily na předání finanční hotovosti. K tomu došlo ještě téhož dne ve večerních hodinách v Blovicích,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Úspěšný podvod ženu posilnil a hned druhý den ráno se dvojici opět telefonicky ozvala a již požadovala částku 50 tisíc korun na doplacení daně. Poškozené ženy již neměly finanční prostředky, proto jim obviněná řekla, ať si zřídí půjčku v bance. Ženy si šly vyřídit půjčku na pobočku a zde je pracovnice upozornila, že takto finanční úřad s klienty nejedná. Varovala je, zřejmě jde o podvod. Dvojice zamířila na policejní služebnu celou věc oznámit.

„Při druhé smluvené schůzce, kde mělo dojít k předání dalších peněz, podezřelou ženu policisté zadrželi. V případě prokázání viny a pravomocného rozsudku, hrozí obviněné až čtyři léta odnětí svobody,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vydírání, finanční úřad, záloha na daň, zbourání domu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyděračka se vydávala za pracovnici finančního úřadu. Pod pohrůžkou zbourání domu tahala z obětí peníze  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.