Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

VIDEO: Mladíci čmárali na budovu ředitelství policie, před strážníky se marně pokoušeli utéct

Velmi nerozvážně si počínala dvojice mladíků, která posilněná alkoholem vzala do rukou fixy a začala kreslit po budově krajského ředitelství policie v Plzni. Kromě „vandalských potřeb“ měli u sebe i lahev vodky. Jakmile spatřili projíždějící hlídku městské policie, dali se na útěk. Jejich snažení ale bylo marné. Před policisty se pak snažili zatloukat a tvrdili, že nic nepili.

„Nádražní ulice zažila nečekanou událost, když dva mladiství “umělci“ zvolili netradiční plátno pro svůj výtvor - místní budovu. Strážníci však jejich výtvarné ambice rychle zarazili. V okamžiku, kdy jejich kreativní činnost nabírala na intenzitě, projížděla hlídka křižovatkou a upoutali její pozornost,“ uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Jakmile mladíci spatřli služební vůz, vzali nohy na ramena. Běželi přes most směrem k Anglickému nádraží a cestou odhazovali cosi do řeky. Podle svědkyně to byla zřejmě lahev od alkoholu.

„Jeden ze strážníků vyběhl za nimi a druhý následně otočil vozidlo a pronásledoval je služebním autem. Povedenou dvojici se podařilo dostihnout,“ popisuje mluvčí. „Hoši, tohle ale nemůžete dělat,“ říká jim na záznamu jim jeden ze strážníků. „My víme. Jsme fakt dementi, pardon,“ konstatoval jeden z mladíků. Takovou dávku sebereflexe ale už po dotazu na alkohol nepředvedli. „Ne. Nepili jsme,“ sdělili. Dechové zkoušky ovšem tvrdily něco jiného. U jednoho mladíka ukázal přístroj 0,76 promile a u druhého 0,82. „Pro podezření ze spáchání trestného činu si případ převzala k šetření Policie ČR,“ uzavřela Pužmanová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky vandalismus, pokreslili dům, krajské ředitelství městské policie, opilí mladíci, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladíci čmárali na budovu ředitelství policie, před strážníky se marně pokoušeli utéct  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.