Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Tři lidé zemřeli v dubnu na silnicích v Plzeňském kraji. Jedna žena zahynula při havárii na závodní trati

V dubnu zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Plzeňském kraji tři lidé, loni to byl ve stejném období jeden člověk. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 14 lidských životů, což je dvakrát tolik než loni za první čtyři měsíce roku. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

První tragická nehoda se stala 2. dubna, když se nedaleko Staňkova na Domažlicku srazila dodávka a osobní automobil. Jednadvacetiletý řidič dodávky přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozem Škoda Felicia. Řidič osobního auta, narozený v roce 1942, zemřel, jeho spolujezdkyně byla zraněna. O týden později, 9. dubna, se stala druhá smrtelná dubnová nehoda u Kožlan na severním Plzeňsku. Do motocyklu narazilo osobní auto. Motorkáře, narozeného v roce 1941, převezl vrtulník v kritickém stavu do Fakultní nemocnice Plzeň, kde později zemřel. Jeden člověk zemřel také 28. dubna, kdy se nedaleko Chotíkova na severním Plzeňsku, na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary, čelně srazila dvě osobní auta. Zemřel jednasedmdesátiletý řidič jednoho z vozů.

V dubnu zemřela v kraji při nehodě automobilu ještě jedna žena. Nehoda se stala 20. dubna u obce Strážov na Klatovsku při rychlostní zkoušce Rallye Šumava. V nemocnici podlehla těžkým zraněním z nehody navigátorka Alena Krejčíková, pořadatelé poté úvodní podnik českého šampionátu předčasně ukončili. Toto úmrtí ale v dubnových policejních statistikách zahrnuto není.

V dubnu se v kraji stalo 362 nehod, což je o 50 více než loni. Při nehodách bylo pět lidí těžce zraněno a 129 účastníků nehod utrpělo lehká zranění. Loni byli těžce zraněni tři lidé a 115 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 33,64 milionu korun, což bylo o 8,8 milionu více než loni v dubnu.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v úterý 2. dubna, a to 21. Nejméně nehod evidují policisté v kraji 8. dubna, kdy se stalo pět nehod.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, Richard Beneš

Štítky smrtelné nehody, nehody v dubnu, zahynula spolujezdkyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři lidé zemřeli v dubnu na silnicích v Plzeňském kraji. Jedna žena zahynula při havárii na závodní trati  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.