Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Uprchlíka z psychiatrické nemocnice se soudně nařízenou ochrannou ústavní léčbou dopadli ve víru nočního života

, aktualizováno 27. března 2024, 14:30

Policie ukončila celostátní pátrání po devětačtyřicetiletém Václavovi, který utekl z psychiatrické nemocnice Dobřany na jižním Plzeňsku. Uprchlík byl dopaden ve víru nočního života na vyhlášené Americké třídě v Plzni. Muž žijící na Strakonicku má soudem nařízené ochranné ústavní psychiatrické léčení.

„Muž byl vypátrán v Plzni a je v pořádku. Policie děkuje veřejnosti za spolupráci při hledání pohřešovaného muže,“ uvedla bez dalších informací mluvčí policie Iva Vršecká. Jmenovaný se v sobotu 23. března 2024 nevrátil zpět do psychiatrické nemocnice z povolené vycházky. Po zadržení v Plzni putoval uprchlík v doprovozu policistů zpátky do zařízení v Dobřanech. 

O dopadení uprchlíka se zasloužili strážníci městské policie. „Naši strážníci dotyčného zaregistrovali při hlídkové činnosti na Americké ulici, jak postává u zadního vchodu do restaurace. Hlídka muže během okamžiku poznala, poté jej ztotožnila a lustrací bylo zjištěno, že muž se skutečně nachází v seznamu celostátně hledaných osob. V dalších minutách už byl muž strážníky předán k rukám státní policie, kterou jsme na místo přivolali," informovala mluvčí městské policie Tereza Schliková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky Psychiatrická nemocnice Dobřany, uprchl pacient, ochranné ústavní léčení, nevrátil se z vycházky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uprchlíka z psychiatrické nemocnice se soudně nařízenou ochrannou ústavní léčbou dopadli ve víru nočního života  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.