Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Při explozi v táboře bezdomovců utrpěla žena rozsáhlé popáleniny na 60 procentech těla a je v kritickém stavu

Rozsáhlé popáleniny třetího a čtvrtého stupně na 60 procentech těla utrpěla asi čtyřicetiletá žena. Těžké zranění způsobila exploze lihového vařiče, se kterým žena ve čtvrtek před polednem manipulovala uvnitř stanu v nechvalně proslulém kempu plzeňských bezdomovců poblíž nemocnice Privamed. Následný požár zachvátil a spálil velkou část tábořiště. Zraněná je v kritickém stavu.

V táboře bezdomovců to na první pohled vypadalo, jako by tam dopadla bomba, chyběl jen kráter v zemi. Okolo ale hořely stany, veškeré zařízení bezdomovců, oblečení i keře. „Záchranářům hned po příjezdu na místo události šli naproti dva muži, kteří nesli těžce popálenou ženu. Záchranáři u zraněné museli zajistit dýchací cesty a celkově ji stabilizovat. Takto ji předali letecké záchranné službě, která ji následně transportovala na popáleninové centrum Praha Vinohrady,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

O likvidaci požáru způsobeného po výbuchu vařiče se postarali hasiči. Po explozi stačila žena z posledních sil vyběhnout ven z hořícího stanu. Hořelo na ní její oblečení. To se z ní ještě před příjezdem záchranářů snažili strhnout její přátelé.

„Dnešního dne v dopoledních hodinách jsme přijali oznámení o požáru v městské části Plzeň Vinice. Na místo ihned vyjely všechny složky IZS. Při požáru došlo ke zranění ženy, která si dle dosud zjištěných skutečností měla ve stanu zapálit lihový vařič, který se vznítil a následně došlo k explozi,“ uvedla k případu mluvčí policie Michaela Raindlová. „Na místě byli i strážníci městské policie kvůli sběru a následné likvidaci značného množství infekčního materiálu. Jedná se o použité jehely,“ doplnila mluvčí městské policie Tereza Schliková.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, Richard Rychlý

Štítky výbuch v táboře, utrpěla popáleniny, popálená žena, tábor bezdomovců, exploze vařiče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při explozi v táboře bezdomovců utrpěla žena rozsáhlé popáleniny na 60 procentech těla a je v kritickém stavu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.