Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Opilec bez roušky se válel na zastávce MHD v centru Plzně a napadal strážníky

V poutech na rukou a s rouškou na obličeji putoval na plzeňskou záchytku devětapadesátiletý místní muž. Krátce předtím se popral se strážníky městské policie. Ti totiž přijeli na základě upozornění, že se v centru Plzně nachází muž bez roušky.

„Strážníky upozornil na muže bez nasazené roušky, ležícího na zastávce MHD na Americké třídě, jeden z řidičů trolejbusu. Muž se se strážníky odmítal bavit a roušku, kterou si pak  po upozornění vyndal z kapsy,  si na obličej  stejně  nechtěl nasadit,“ popsala incident v centru města mluvčí policie Jana Pužmanová.   

Plzeňan byl velmi sprostý a agresivní. „Když čekali strážníci na kolegy, kteří by ho převezli vozidlem na záchytku, začal víc pokřikovat, rozhazovat rukama a kopat nohama proti nim. Aby muže strážníci zklidnili, museli proti němu použít donucovací prostředky. V poutech ho následně převezli k vystřízlivění na záchytku,“ dodal mluvčí policie.

Celou záležitost bude teď příslušný správní orgán. Za to, že muž neměl nasazenou roušku, my mohl dostat pokutu ve výši 10 tisíc korun. K tomu se může připočítat ještě 4500 korun za pobyt na záchytce.   

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň

Štítky rouška, opilý muž, záchytka, zásah, městské policie, strážníci, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec bez roušky se válel na zastávce MHD v centru Plzně a napadal strážníky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.