Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Seniorku s chodítkem okradli nedaleko obchodu, policie by ráda hovořila s ženou na fotografiích

Zloději se neštítí ničeho, což dokazuje případ krádeže, ke které došlo v odpoledních hodinách nedaleko nákupního centra v Plzni na Slovanech. Lapka si tentokrát vyhlédl starší ženu s chodítkem. Na něm měla zavěšenou kabelku. V nestřežený okamžik jí pachatel z tašky sebral peněženku s platební kartou. Policie nyní zveřejnila fotografie ženy, jež by mohla mnohé vysvětlit.

„Policisté se zabývají případem krádeže, ke kterému došlo 9. února 2024 mezi jednou až druhou hodinou odpoledne v Plzni městské části Slovany nedaleko nákupního centra. Podle dosud zjištěných skutečností měl dosud neustanovený pachatel využít chvilkové nepozornosti starší ženy a odcizit jí peněženku s platební kartou, kterou měla uloženou v kabelce. Kabelku měla žena zavěšenou na svém chodítku,“ uvedla dnes policejní mluvčí Michaela Randlová.

Policisté se věcí stále zabývají a v rámci vyšetřování zveřejnili fotografie z kamer z obchodního centra. Na snímku je žena, s níž by kriminalisté rádi hovořili. Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiložených fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158,“ dodala Raindlová.

Tento případ není zdaleka prvním, kdy se zloděj zaměřil na starší invalidní ženu. Zkraje února jsme informovali o mladém muži, který sledoval svou oběť po cestě z obchodu až k bytovému domu. Na ženu se vrhl ve chvíli, kdy odemykala. Z místa následně utekl s její kabelkou. V tašce měla mimo jiné i novou panenku pro vnučku a také platební kartu. „Díky operativní činnosti a místní a osobní znalosti plzeňských policistů se podařilo mladého muže vypátrat a usvědčit. Policistka obvodního oddělení Plzeň 1 sdělila pětadvacetiletému muži z Plzně podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky odnětí svobody,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík + Policie ČR

Štítky okradená seniorka, žena s chodítkem, zloděj, pátrací akce, krádež platební karty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorku s chodítkem okradli nedaleko obchodu, policie by ráda hovořila s ženou na fotografiích  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.