Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Problémový narkoman se nastěhoval do autovraku, obyvatele Plzně děsil dlouhé měsíce

Bezmála rok hyzdil vnitroblok v Plzni na Slovanech rozpadající se vrak auta, do něhož se posléze nastěhoval problémový muž a narkoman v jedné osobě. Místní obyvatelé z něj měli strach, jelikož se občas choval agresivně. Navíc se v místě začal hromadit odpad, včetně injekčních jehel. Nyní se podařilo situaci vyřešit a autovrak odstranit.

Odstaveného vozidla si strážníci všimli už v loňském roce. Postupem času se vůz začal pomalu rozpadat. Chyběla kola, přední část kapoty a následně se ztratily i registrační značky. Vůz zabíral parkovací místo a posléze se do něj nastěhoval problémový host v podobě narkomana.

„Autu propadla technická prohlídka a kolem i uvnitř něj se začal hromadit nepořádek. Slovanské hlídky se na místo opakovaně vracely a řešily jak přistěhovalce uvnitř, tak samotný vrak. Strážníkům se podařilo vypátrat VIN vozidla a předali jej na Správu veřejného statku města Plzně, která vyzvala provozovatele k odstranění vozidla,“ informovala Městská policie Plzeň na svých sociálních sítích.

Provozovatel ale na výzvu nereagoval, proto bylo třeba počkat na uběhnutí zákonné lhůty dvou měsíců, pak mohl být autovrak odtažen na náklady jeho provozovatele. „Strážníci z místa, kde vrak vozidla stál, odstranili infekční materiál a zbytek odpadu bude předán k úklidu,“ dodali strážníci.

Podle mobilní aplikace PlzniTo řeší momentálně Správa veřejného statku města Plzně 81 hlášení týkajících se autovraků. Upozornění od obyvatel přichází z celého města, přičemž nejvíce jich je na území právě Slovan.

Podle zákona se za silniční vrak považuje vozidlo, které je v takovém technickém stavu, že je nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích a jeho zprovoznění by si vyžádalo opravu či výměnu podstatných částí. Také se za vrak považuje vůz, který není možné identifikovat prostřednictvím identifikačního čísla umístěného na karoserii nebo rámu vozidla, za čelním sklem nebo na výrobním štítku.

Čtete také:

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Plzně

Štítky autovraky, dlouhodobě odstavené vozidlo, Správa veřejného statku, odtah vozu, ekologická likvidace vozů, narkoman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problémový narkoman se nastěhoval do autovraku, obyvatele Plzně děsil dlouhé měsíce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.