Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Soud poslal ukrajinský pár z ubytovny do vazby. Na svědomí mají mít cizinci krvavý pokus o vraždu svého krajana

, aktualizováno 12. února 2024, 18:07

Ve vazbě skočil rozhodnutím soudu ukrajinský pár, který má mít na svědomí krvavý pokus o vraždu. Incident se stal v pátek večer na ubytovně v Kollárově ulici v Plzni a předcházela mu bujará pitka několika cizinců. Večírek se ale změnil v tragédii. Na místě zůstal pobodaný muž ve vážném stavu. Kriminalisté krátce po činu zadrželi muže a ženu, kteří mají mít útok na svědomí. Z pokusu o vraždu byla obviněna cizinka.

„Od pátečního večera se zabýváme fyzickým napadením, ke kterému došlo mezi cizinci na jedné z plzeňských ubytoven. Krátce po činu se nám podařilo zadržet dvě podezřelé osoby a následně jsme zahájili jejich trestní stíhání. Jednu z nich jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a druhou z přečinu ublížení na zdraví. Obvinění jsou na základě rozhodnuti soudu stíháni vazebně,“ potvrdila v pondělí mluvčí policie Pavla Burešová.

Záchranáři v pátek večer na ubytovně ošetřili silně opilého muže osmatřicetiletého cizince, který utrpěl težké bodné zranění ohrožující jeho život. Zraněného transportovali ho na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín. Kriminalisté na místě zadrželi dva podezřelé cizince. Jedná se o ženu ročník 1977 a muže (1990).

Při rozepři a pod vlivem alkoholu nejprve cizinec pěstmi napadl osmatřicetiletého cizince. Poté šestačtyřicetiletá cizinka měla poškozeného udeřit do hlavy se slovy, že ho zabije. „Měla vzít do ruky kuchyňský nůž a muže několikrát bodla. Muž byl převezen do nemocnice s život ohrožujícím zraněním. Policisté bezprostředně po činu zadrželi dvě osoby. Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří zahájili trestní stíhání ženy a obvinili ji ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Druhého útočníka obvinili ze spáchání přečinu ublížení na zdraví," doplnila později k případu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pokus o vraždu, incident na ubytovně, Ukrajinci, pobodaný Ukrajinec, vazba, umístění do vazby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud poslal ukrajinský pár z ubytovny do vazby. Na svědomí mají mít cizinci krvavý pokus o vraždu svého krajana  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.