Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cizinecká policie kontrolovala firmy zaměstnávající cizince, ubytovny a zabývala se nelegální tranzitní migrací

Na kontrolu ubytoven, firem zaměstnávajícím cizince, ale i na nelegální tranzitní migraci se zaměřila v minulých dnech cizinecká policie v Plzeňském kraji ve spolupráci s dopravními policisty. Při všech akcích policisté zkontrolovali 502 osob, 162 vozidel, 584 dokladů a zjistili 28 přestupků.  

„Kontroly nelegální tranzitní migrace byly celkem čtyři. Konkrétně v blízkosti hraničního přechodu Pavlův Studenec na Tachovsku, dále v Železné Rudě, na dálnici D5 a v blízkosti hraničního přechodu Svatá Kateřina na Klatovsku. V rámci těchto čtyř akcí policisté zkontrolovali 162 vozidel, 186 osob a 272 dokladů. Přestupků bylo zjištěno 28. Na dálnici D5 se policistům mimo jiné podařilo odhalit vozidlo v pátrání,“ informoval policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Pobytové kontroly zaměřené na zaměstnávání cizinců a ubytovací zařízení se uskutečnily v Klatovech a v Plzni. Policisté při nich zkontrolovali 316 osob v celkem osmi ubytovacích zařízeních. „Při kontrole klatovské ubytovny pak zajistili cizince, který od 3. listopadu loňského roku pobývá na našem území neoprávněně. S mužem tedy policisté zahájili správní řízení o správním vyhoštění a na jeden rok musí opustit území členských států EU. Na ubytovně v Plzni následně policisté z obvodního oddělení Plzeň-Slovany omezili na osobní svobodě cizince, jenž se nacházel v celostátním pátrání,“ dodal policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cizinecká policie, kontrola ubytoven, kontrola firem, kontrola dokladů, pobytová kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecká policie kontrolovala firmy zaměstnávající cizince, ubytovny a zabývala se nelegální tranzitní migrací  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.