Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Otrlý zloděj okradl invalidní seniorku, která se po ulici pohybovala pomocí chodítka. Přišla i o novou panenku pro vnučku

Opravdu nechutný případ krádeže vyšetřovali kriminalisté z Plzně. Pachatelem byl mladý muž, který neváhal okrást o kabelku starší invalidní ženu. Ta se pohybovala po chodníku pomocí chodítka. Zloděj ženu na ulici dlouhou dobu sledoval, než na ni jako dravec zaútočil.  

„Podle dosud zjištěných skutečností si muž před jednou prodejnou potravin v Plzni všiml invalidní seniorky, která z obchodu odcházela za pomoci chodítka. Na jeho rukojeti měla zavěšenou kabelku. Podezřelý muž ženu téměř hodinu sledoval, než došla ke vchodovým dveřím panelového domu, kde bydlela. Následně využil situace, kdy poškozená odemykala dveře a odcizil jí kabelku. Z místa poté utekl,“ popsala zbabělý útok mluvčí policie Michaela Raindlová.

 V tašce měla žena mimo jiné novou panenku pro vnučku a platební kartu, kterou později pachatel použil k několika neoprávněným platbám. Kartu dále použil k neoprávněnému výběru. To se mu ovšem nepodařilo. Poškozené způsobil škodu ve výši tři tisíce korun.

„Díky operativní činnosti a místní a osobní znalosti plzeňských policistů se podařilo mladého muže vypátrat a usvědčit. Policistka obvodního oddělení Plzeň 1 sdělila pětadvacetiletému muži z Plzně podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky odnětí svobody,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky okradl seniorku, invalidní seniorka, žena s chodítkem, ukradl panenku, ukradl kartu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otrlý zloděj okradl invalidní seniorku, která se po ulici pohybovala pomocí chodítka. Přišla i o novou panenku pro vnučku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.